treba to izdržat / Žestoki toplinski val nadvio se nad Hrvatsku. I ne popušta: Ne zaboravite! Pijte puno vode i držite se hlada!

Image
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Ovako vruće i sparno bit će sve do kraja tjedna i zato se treba paziti i čuvati

23.8.2023.
8:09
Grgo Jelavić/Pixsell
VOYO logo

Toplinski val ne popušta, a pod njegovim utjecajem ostajemo sve do kraja tjedna. Dnevna temperatura većinom iznad 32 i 37, jedino mjestimice malo niža, ali posvuda će biti vrlo vruće i sparno, kaže meteorologinja RTL-a Damjana Ćurkov Majaroš

Najtopliji su jučer s temperaturom od 37 stupnjeva bili gradovi Senj, Knin, Šibenik i Metković. Bilo je onih koji su na radnim mjestima kolabirali. Zato nemojte ignorirati upozorenja. Izbjegavajte izlazak i boravak na suncu od 10 do 17 sati.
Pijte dovoljno tekućine, nosite laganu odjeću, držite se hlada i koristite kreme sa zaštitnim faktorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavodi za hitnu medicinu bilježe povećan broj intervencija, pogotovo u turističkim mjestima. A ovako vruće i sparno bit će sve do kraja tjedna.
Davorka Muškadin, voditeljica operativne smjene u Nastavnom Zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba kazala nam je da imaju intervencija koja se mogu vezati za toplinski udar.
"I to uglavnom na javnim mjestima gdje su ljudi izloženiji vrućini. Simptomi su opća slabost, kratkotrajnih nesvjestica, glavobolja, mučnina, eventualno povraćanja",rekla je Muškadin.

Pogledajte video: Vruće je, ali samo oprezno: Vodu trebamo piti iako nismo žedni, opekline od sunca dugoročno nanose puno štete

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo