BIT ĆE ŽESTOKO /

Snažna promjena hrli prema Hrvatskoj, a onda opet ljeto. Meteorologinja otkrila što nas to čeka

Nakon prolaska frontalnog sustava pale su velike količine kiše - osobito u Dalmaciji, a nove nestabilnosti u srijedu će donijeti nova ciklona koja će se zatvoriti u Jadranu. Zbog nje će tijekom dana jačati i jugo, ali dalje od nas odlazi već u četvrtak

Ana Bago Tomac

Ana Bago Tomac

25.9.2024.
5:58
VOYO logo

Ujutro kiša i grmljavinski pljuskovi, lokalno opet jaki i obilni, zahvatit će sjeverni Jadran, a zatim se proširiti i na jug te unutrašnjost zemlje. Na Jadranu su ujutro opet mogući jaki i obilni pljuskovi koji mogu uzrokovati i bujične poplave.

Slično kao i jučer, sredinom dana postupno će se razvedravati, najprije u zapadnim područjima unutrašnjosti pa će prevladavati sunčano, ali ipak ne posve stabilno! U drugom dijelu dana bit će lokalnih pljuskova, ali ne jakih i izraženih. Ostaje toplo uz slab jugozapadni vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku unutrašnjosti poslijepodne također razvedravanje uz dulja sunčana razdoblja, ali lokalno će i ovdje još biti pljuskova pa i grmljavine. Najviša temperatura od 22 do 25 Celzijevih stupnjeva.

Jug zemlje i danas će biti nestabilan, no jaka kiša i grmljavinski pljuskovi mogući su ipak u prvom dijelu dana. Poslijepodne će biti pljuskova, ali slabije izraženih, a najveća vjerojatnost je u zaleđu. Jugo će do večeri pojačati na jako i bit će toplo s temperaturom oko 24 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverni dio poslijepodne sunčaniji nego u prvom dijelu dana, a pljuskovi i kiša najizgledniji su na riječkom području i u gorskoj Hrvatskoj. I ovdje će jugo jačati, do kraja dana bit će jako.

OSTATAK TJEDNA NA KOPNU

U nastavku tjedna bit će još toplije - osobito u petak kad će uz jak jugozapadni vjetar temperatura porasti na čak 28 stupnjeva. Postoji i mala šansa za kakav pljusak, ali uglavnom u gorskoj Hrvatskoj dok će drugdje prevladavati sunčano. Za vikend nova promjena vremena uz kišu, grmljavinske pljuskove, ali i osjetno zahladnjenje! Umjeren sjeverac donijet će nam hladniji zrak pa će nedjelja i osobito ponedjeljak biti dosta hladni, osobito u gorju gdje će ujutro biti i manje od pet stupnjeva.

OSTATAK TJEDNA NA MORU

Na Jadranu također do vikenda dulja sunčana razdoblja, ali i u petak može biti pljuskova, najviše na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije. Vikend nestabilan uz lokalne pljuskove - osobito u subotu, a u nedjelju će zapuhati bura zbog koje će i ovdje biti hladnije. Općenito su sljedeći dani dosta vjetroviti. Najprije jako jugo, a zatim jaka bura s olujnim udarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo