PLENKOVIĆU, VIDIŠ LI OVO? / Jeste li svjesni što će se dogoditi Hrvatskoj ako se hitno nešto ne promijeni? Naša političarka otvorila oči svima: 'To je pitanje opstanka'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Posljednjih dana goruća je tema poskupljenje nakon ulaska u eurozonu

11.1.2023.
13:47
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Niti jedan cijeli dan nije trajala euforija oko ulaska u Schengen i eurozonu. Sjetimo se samo kako je na prvi dan nove godine premijer Andrej Plenković u društvu predsjednice EK Ursule von der Leyen slavio povijesni dan za Hrvatsku. U Bregani su se izljubili i nisu skidali osmijehe s lica, a druženje se nastavilo u centru Zagreba gdje je premijer u jednom kafiću počastio uglednu gošću ponosno plativši račun eurima.

Image
NAŠ ANDREJ PRAVI JE ZAVODNIK /

Poljupcima u Bregani dočekao šeficu EK, sipao same komplimente, a zatim je odveo u centar Zagreba na kavu

Image
NAŠ ANDREJ PRAVI JE ZAVODNIK /

Poljupcima u Bregani dočekao šeficu EK, sipao same komplimente, a zatim je odveo u centar Zagreba na kavu

No, dan kasnije, stvari su se dramatično promijenile. Trgovine su u ponedjeljak, 2. siječnja, otvorile svoja vrata, a građane je dočekao šok. Malo je onih koji nisu iskoristili uvođenje eura kako bi povisili cijene. Tako se povijesni dan pretvorio u dan iz noćne more. Od eura je mnogima pozlilo, a oni koji žive blizu granice počeli su koristiti blagodati Schengena za nabavku namirnica u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su se pribojavali ovakvog scenarija i upozoravali su, međutim premijer Plenković i guverner HNB-a Boris Vujčić tvrdili su da neće doći do vala poskupljenja ili da će ono biti zanemarivo. E, pa njihove prognoze su se pokazale promašenima, što bi moglo dovesti do onoga čega se svi pribojavaju. Upozorila je na to saborska zastupnica Katarina Peović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković i guverner Vujčić dugo su nas uvjeravali kako neće biti zaokruživanja cijena i kako je uvođenje eura u uvjetima visoke inflacije sasvim opravdano i normalno, pa eto već drugi dan nove godine možemo vidjeti kako se cijene “ne zaokružuju”. Zaista pravi ljudi od povjerenja!", poručila je preko Twittera i koji dan kasnije dodala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz ovako visoke cijene osnovnih prehrambenih namirnica, stanarine i režija s ovako niskim plaćama i mirovinama realno je za očekivati da ćemo na idućem popisu stanovništva imati oko tri milijuna stanovnika. Micanje HDZ-a iz političkog života je pitanje opstanka u Hrvatskoj!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo