PREDIVNA PRIČA / Žena počela rađati u gužvi pa uskočili policajci: 'Posao ne radim samo zbog plaće'

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: "Pomoć! Žena mi rađa!", što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiocima. Kasnije su saznali da je samo devet minuta od njihova dolaska u bolnicu, u 10 sati i 29 minuta - rođena djevojčica.

21.11.2022.
18:34
VOYO logo

Predivna priča stiže iz policije, u kojoj glavnu vijest čine upravo policajci i jedna beba.

Naime, na stranicama MUP-a objavili su vijest kako je važno biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, a to je na svojoj koži osjetio Perica Vidović - otac četiri kćeri, ali i pete koja je na svijet stigla 16. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toga dana policijski službenici Službe temeljne policije Ante Marić i Marko Faltak krenuli su u redoviti nadzor VIII. PP Zagreb kada su, čekajući na semaforu, primijetili vozilo u traci pored sebe i muškarca za upravljačem vozila koji ih doziva i daje znakove da otvore prozor.

Image
BEBA HOĆE VAN /

Super mama rodila u autu bez ičije pomoći!

Image
BEBA HOĆE VAN /

Super mama rodila u autu bez ičije pomoći!

Vozač je povikao da mu žena rađa i da su na putu u bolnicu, ali da zbog gužve idu presporo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci Ante i Marko uključili su sirene na službenom policijskom vozilu i krenuli se probijati kroz gužvu – sve kako bi roditelji što prije stigli u bolnicu.

O svemu smo popričali s jednim od junaka priče, policajcem Marićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slučajnost ili sudbina ne znam. Iako je dan bio kišan i tmuran meni je završio u velikom zadovoljstvu i sreći. Uglavnom mi policajci smo uvijek spremni na sve i naravno da ćemo pomoći. Ako treba i doktori smo, i prijatelji, i roditelji, i psiholozi. Sve što treba u toj situaciji", kaže Marić za Danas.hr.

Image
Foto: Petar Sedlar/RTL

Ante Marić, vođa sektora I. zagrebačke policijske postaje

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: "Pomoć! Žena mi rađa!", što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su saznali da je samo devet minuta od njihova dolaska u bolnicu, u 10 sati i 29 minuta - rođena djevojčica.

Antu Marića smo upoznali i ovo ljeto kada smo zajedno s njim i još dva korejska policajca proveli smjenu u Zagrebu. Sada je bio u nešto drugačijoj ulozi, a kaže da je zahvalan svima na cesti koji su ih toga jutra propustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad sam doznao da je rodila odmah nakon devet minuta, pomislio sam, ovo je bilo zaista blizu i brzina je stvarno bila ključna", govori nam pa dodaje:

"Poseban je osjećaj profesionalne ispunjenosti i onog zadovoljstva, podsjetnik da svoj posao ne radim samo zbog plaće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je u petnaest godina svoje službe doživio svašta, ali…

"Ovo je posebna kategorija posla. Svaki policajac ima svoj radni "Bucket list", a moj je poprilično pun raznim intervencijama, a ovo bome nisam imao do sad.Pomažeš da se jedan život, jedno dijete sigurno porodi", poručuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MUP

Kaže da bi se snašli i da je porod krenuo ranije.

"Da je porod krenuo na cesti vjerujem da bi se snašao i naravno učinio sve da pomognem pri porodu. Bebica bi bila u sigurnim rukama", zaključuje policajac Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo