Željko Mitrović: Ovo je otimačina srpske imovine

3.8.2011.
20:23
VOYO logo

''Radi se o klasičnoj otimačini srpske imovine, koju čak ni pet najboljih hrvatskih odvjetnika ne može objasniti. Naime, u istom statusu u kojem je moja jahta, nalazi se na tisuće brodova, koji također koriste hrvatsku posadu. Ti zakoni su u Hrvatskoj doneseni da bi se spriječila zloupotreba brodova u svrhu takozvanog 'crnog čartera', što u ovom procesu nije slučaj. Naime cijela Hrvatska javnost zna da sam brod koristio u osobne svrhe i kao takav nisam porezni ni carinski obveznik'', poručio je Željko Mitrović, srpski bogataš, i to nakon što je hrvatska carina objavila natječaj za prodaju njegove luksuzne jahte.

Podsjetimo, Mitrovićeva jahta 'El Bosco V' zaplijenjena je u jesen prošle godine zbog kršenja hrvatskih carinskih propisa i međunarodne konvencije o privremenom uvozu. Naime, jahta je ušla iz Crne Gore u hrvatski do Jadrana, a na jahti koja je bio skipper zaposlen u hrvatskoj firmi, što zakonu u RH nije dopušteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jahta je nakon toga zaplijenjena, dok je Mitrović trebao platiti dva milijuna eura carine, no kako to nije učinio jahta je postala državno vlasništvo. Tako će se na licitaciji u Dubrovniku 17. rujna prodavati za početnu cijenu od 3 milijuna eura.

''Postoji osnovana sumnja da se radi o akciji čiji je cilj da otetu srpsku imovinu jeftino prodaju nekom hrvatskom tajkunu. Moj brod je bio jedan od najvećih na hrvatskom Jadranu, ali pošto ne pripada njima, upadao je u oči, kao vlasništvo srpskog državljanina. Također, oglas koji je izašao povodom javne prodaje, može se tretirati ne samo kao proceduralna greška, već kao i kazneno djelo. U njemu se kao datum prodaje navodi 17. kolovoza s definiranom visokom cijenom. U istom oglasu nalazi se i rok od 8 dana, za ponovnu licitaciju u kojoj će biti moguća neposredna pogodba. Dakle, novi oglas neće biti objavljivan, što ukazuje na namjeru da se u velikoj tišini bez ponovne objave licitacije brod proda po bilo kojoj cijeni'', poručio je Mitrović putem priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrana svega hrvatskoga na televizijama Pinka

Zbog svega Mitrović je zakazao sastanak upravnog odbora na kojem će se raspravljati o ukidanju hrvatske muzike i kinematografije u svih 5 zemalja, u kojima Pink ima svoje televizije.

Također, raspravljat će se i o posebnoj kontroli kvalitete hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske, a doznaje se kako je na snagu već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je za mene životna tema i obećavam Hrvatskoj, da za vrijeme vlasti gospođe Jadranke, moja noga neće više kročiti tamo. Što se tiče pitanja kulturne i privredne razmjene između Hrvatske i Srbije, tome ću se tek posvetiti. Uz veliko povjerenje u institucije u Bruxellesu i Strasbourgu nadam se brzom rješenju i naplati štete koju je bahata Hrvatska vlast napravila'', zaključio je Mitrović.

Vezani članak:

arti-201010030286006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo