Evo tko je u Saboru proveo najmanje vremena

Nakon četiri sjednice i 61 zasjedanja u šest mjeseci te ukupno 343 odrađena sata, Hrvatski sabor u petak je i službeno proglasio ljetnu stanku.

14.7.2012.
9:02
VOYO logo

U tih šest mjeseci "aktualno prijepodne" tijekom kojeg su zastupnici premijeru i ministrima mogli postavljati pitanja održano je dva puta. Odrađeno je 206 točaka dnevnog reda i doneseno 110 zakona, od čega 103 po hitnoj proceduri. Zasjedanje su obilježile burne rasprave, uobičajena prepucavanja vladajućih i oporbe te mijenjanje istih zakona barem po dva puta.

Bajs odmah iza Keruma

Sabornica je često bila poluprazna, a zastupnici su nedolaske pretežno pravdali nizom drugih obaveza. Željko Kerum je zastupnik s najmanje dolazaka u Sabor, što se moglo naslutiti još pri polaganju zakletve na koju je prvi dan zasjedanja odmah zakasnio nekoliko sati, a posljednja četiri i pol mjeseca nije se ni približio sabornici. Ukupno u sabornici i na odborima nije bio ni punih osam sati koliko traje jedan radni dan, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redovit nije baš bio ni HSS-ov Damir Bajs koji se sa strankom još spori oko saborskog mandata. Na dolaske HDZ-ovaca utjecali su njihovi unutarstranački izbori, odnosno kampanja uoči izbora. Tako veći dio kandidata koji se natjecao za čelno mjesto stranke nije nekoliko mjeseci bio u Saboru, a na primjeru predsjednika stranke Tomislava Karamarka ta se praksa nastavila do kraja zasjedanja.

Najaktivniji HDSSB-ovci, a Jurjević najviše uzeo na račun troškova života

Najaktivniji zastupnici bili su HDSSB-ovci, a najglasniji među njima svakako je đakovački gradonačelnik Zoran Vinković koji katkad ne bira riječi da bi dočarao svoje stavove, pa tako po saborskim "biserima" definitivno prednjači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na troškove života najviše je potrošio SDP-ov Marin Jurjević koji na posao putuje iz Splita. U šest mjeseci potrošio je 99.912 kuna. Slijedi ga HDZ-ov Frano Matušić iz Dubrovnika sa 89.020 potrošenih kuna.

Inače iznos potrošen na putne troškove u odnosu na lani smanjio se s 2,897.020 kuna na 2,097.334 kuna. No, porasli su troškovi najamnine stanova zastupnika na koje je u u prvih 6 mjeseci potrošeno 1,252.196 kuna, dok je lani taj trošak iznosio 1,173.992 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo