Rasplet pravosudnog apsurda / Željko je uzeo pravdu u svoje ruke i probio vrata maljem: 'Ova pravna država na ništa ne reagira'

Perkovićima, iako su registrirani iznajmljivači, turisti za ovo ljeto otkazuju smještaj

23.5.2019.
19:30
VOYO logo

Pravosudni apsurd u Biogradu o kojem smo već pisali, dobio je neobičan rasplet. Muškarac koji je odlukom suda početkom svibnja ostao zazidan u svojoj kući sa psom, dok su mu supruga i sin bili na ulici, maljem je probio ulaz u vlastiti stan na katu obiteljske kuće.

Na to se odlučio nakon što su ga vatrogasci evakuirali iz kuće. 13 dana bez uspjeha je čekao reakciju suda na obiteljsko-imovinski spor, a onda je uzeo pravdu u svoje ruke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 13 dana Željko je uzeo malj i razbio zazidana vrata koja vode u njegov stan na katu kuće. Nekoliko je dana i on bio zazidan u kući sa psom, evakuirali su ga vatrogasci s ljestvama kad mu je pozlilo.

"Morao sam to napraviti"

"Razbio sam vrata prije dva dana zašto što sam vidio da ova pravna država ništa ne reagira. Ja sam na ulici bio, u autu spavao, i morao sam to napraviti zato što znam da je moralno pravo ispred prava", kazao je Željko Perković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Kako ste se osjećali kad je suprug probio vrata i kad ste ušli u kuću? - Pa, sretno, sjeli smo na hodnik i onu noć smo bili bez vrata", kazala je Duška Perković.

Stari ulaz je zazidan, a ovršnim nalogom i novi pa su Perkovići ostali bez ikakva ulaza. Imaju četiri kupaonice, a u svoju kuću, kažu, nisu mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strašno je da se ideš po tuđim kućama tuširati"

Image

U Biogradu s psom zazidan muškarac u kuću jer nije htio van

Image

U Biogradu s psom zazidan muškarac u kuću jer nije htio van

"Strašno je da se ideš po tuđim kućama tuširati. U WC smo išli kod susjede, ostavila nam je da tamo možemo skuhati kavu i to, ali to nije rješenje za ljude u tim godinama, mi svi radimo", kazala je Duška.

Zadnjih 10-ak dana Perkovići su spavali u automobilu ispred kuće. Žalbu su poslali na Vrhovni sud i u Strasbourg, a policija je evidentirala i novo stanje na zahtjev Željkova brata, odnosno njihove sestre koja mu je skrbnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštećenik je upoznat sa svojim zakonskim mogućnostima s obzirom na to da bi se moglo raditi o kaznenim djelima koja se progone po prijedlogu, a to su kaznena djela oštećenja tuđe stvari ili narušavanja nepovredivosti doma", kazala je glasnogovornica PU zadarske, Ivana Grbin.

Perkovićima, iako su registrirani iznajmljivači, turisti za ovo ljeto otkazuju smještaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo