'Željka, ispod tvojih skuta izviru bandićevci'

SDP-ovac Danijel Mondekar optužio je na Glavnom odboru Željku Antunović za sklonost Milanu Bandiću, jer se pobunila zbog raspuštanja ogranaka navodeći kako je to protustatutarno.

17.1.2010.
14:18
VOYO logo

"Ovakvih egzekucija nikada nije bilo u SDP-u", riječi su kojima je Željka Antunović nakon sjednice Glavnog odbora saborskom zastupniku Danijelu Mondekaru pojašnjavala odluke.

Rasprava se odvijala na hodniku u sjedištu SDP-a na Iblerovu trgu pred velikim brojem novinara i članova stranke. Danijel Mondekar, inače čovjek Zorana Milanovića, na sjednici je najžešće napao Željku Antunović jer se protivila raspuštanju triju mjesnih organizacija u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bandićevci izviru ispod njenih skuta. Puno mi ljudi govori kako će, postane li predsjednica zagrebačkog SDP-a, zaštiti Bandićeve ljude u stranci", optuživao je Mondekar.

Antunović se na sjednici Predsjedništva stranke jedina usprotivila raspuštanju mjesnih organizacija, tvrdeći kako iz stranke treba isključiti one za koje se utvrdi da su podržavali Bandića u predsjedničkoj kampanji, a ne raspuštati cijele organizacije po principu kolektivne odgovornosti, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj stav je pojašnjavala i na Glavnom odboru, a u raspravi u kojoj je sudjelovalo tridesetak članova, na nju je "nasrnuo" jedino Mondekar.

Antunović mu, pak, nije ostala dužna. Podsjetila je kako je još 2004. godine javno govorila da Milan Bandić upravlja gradskim SDP-om nedemokratski i učlanjuje ljude po ograncima kao podršku samome sebi. Prema njenim riječima, u stranci tada nije bilo popularno govoriti na taj način, pa se o tome pričalo samo po kuloarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin istup na Glavnom odboru, brojni su protumačili kao očekivanjem da u raspuštenim organizacijama dobije podršku svojoj kandidaturi za predsjednicu zagrebačkog SDP-a. No ona tvrdi da će izbori dokazati da veću podršku ima u onim neraspuštenim nego u raspuštenim ograncima.

Po vodstvu stranke skromno je 'opalio' i Antun Vujić kazavši kako nije ni čudo da se SDP-u dogodilo raslojavanje kada stranka 10 godina tolerira populizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001160175006

arti-201001160099006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo