'50 do 80 posto jeftinije' / Želite uštedjeti koji euro? Ova braća rade čuda! Stare i uništene tenisice i cipele pretvaraju u nove

Imaju 11 zaposlenih, a uz obuću popravljaju i torbe, kažu da se na ovaj način bore i za zaštitu okoliša

13.4.2023.
8:41
VOYO logo

U radionici braće Cvijić stare i uništene tenisice i cipele dobivaju novi sjaj. Rade sve, od čišćenja, bojenja do šivanja, javlja Danas.hr RTL-a.

"Najveći stupanj oštećenja je bio kada je čovjek došao i donio cipele u dva dijela i zamolio da ih spasimo. Mi smo te cipele spojili, vratili boju, osvježili i vratili im dušu", kaže Adrian Cvijić, vlasnik tvrtke za restauraciju i prodaju obuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je na ideju došao kad nije imao novca da si kupi nove tenisice. "Onda sam pomislio zašto ne bih stare pretvorio u nove. I tako od jednog para do drugog, trećeg četvrtog i ovdje smo", kaže Adrian.

U poslu mu se pridružio i stariji brat. Imaju 11 zaposlenih, a uz obuću popravljaju i torbe. Kažu da se na ovaj način bore za zaštitu okoliša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Žuljaju, žuljaju me cipele' /

Slavne dame koje su odabrale potpuno pogrešne cipele i to nisu uspjele sakriti

Image
'Žuljaju, žuljaju me cipele' /

Slavne dame koje su odabrale potpuno pogrešne cipele i to nisu uspjele sakriti

'Tekstilne i obućarske industrije su među najvećim zagađivačima okoliša'

"Tekstilne i obućarske industrije su među najvećim zagađivačima okoliša. Mi smo protiv toga da se nešto kupi, baci, kupi, baci. Težimo tome da kad se nešto kupi da se proizvodu produlji vijek trajanja i da krajnji kupac uštedi novac", kaže Kristian Cvijić, vlasnik tvrtke za restauraciju i prodaju obuće.

Braća kažu da su davno prestala brojiti koliko su dosad obuće popravili i oslikali prema željama svojih mušterija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bile su skroz potrošene, oderane na par mjesta, on ih je pofarbao, pokrpao đon, popravio kožu. Doslovno izgledaju kao nove. Za manji iznos dobiješ nove tenisice što je isplativije nego kupiti nove", kaže oduševljena mušterija, Zagrepčanin Tin Budak.

Otvorit će trgovinu u kojoj će prodavati obuću s greškom

Braća ne planiraju stati s poslom. Otvorit će i trgovinu u kojoj će prodavati obuću s greškom. Onu koja se vraća u velike trgovačke lance i koja bi u suprotnom bila uništena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bismo spriječili zagađivanje okoliša na taj način, nama dolaze tenisice. Mi ih sredimo, popravimo, stavljamo na naše police i prodajemo za 50 do 80 posto jeftinije od te cijene u trgovačkim lancima", kaže Kristian Cvijić dok njegov brat Adrian kaže da će biti zadovoljan i miran kada će više biti restauriranih nego kupljenih cipela.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo