što dostupnije budućima majkama / Želite darovati matične stanice? Sada se o tome informirajte na prvoj web stranici Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina

Image

'Želja nam je informacije o mogućnostima darivanja vrijednih matičnih stanica učiniti što dostupnijima budućim majkama. Zato smo omogućili pokretanje posebne internetske stranice kako bi naše sugrađanke mogle pronaći sve informacije na jednom mjestu', istaknula je Marija Rukavina

27.10.2015.
16:55
VOYO logo

Od utorka, 27. listopada, građanima je dostupna prva internetska stranica javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina na kojoj se mogu informirati o mogućnostima darivanja matičnih stanica, izvijestili su iz Zaklade Ana Rukavina, koja je omogućila izradu internetske stranice sa ciljem da što više hematoloških bolesnika dobije priliku za ozdravljenje.

"Želja nam je informacije o mogućnostima darivanja vrijednih matičnih stanica učiniti što dostupnijima budućim majkama. Zato smo omogućili pokretanje posebne internetske stranice kako bi naše sugrađanke mogle pronaći sve informacije na jednom mjestu", istaknula je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina. Plemenitom odlukom da darujete matične stanice krvi iz pupkovine nekome možete spasiti život, poručila je Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svakog dana u nekom dijelu svijeta nekome je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. Odlukom da ih darujete u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina omogućujete im priliku za život,  poručila je Sanja Mazić, koja je i sama prilikom poroda darovala matične stanice krvi iz pupkovine s nadom da će nekome pružiti nadu za ozdravljenje.

Zahvaljujući osnivanju prve javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina pri Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 28. ožujka 2007. godine, koje je pomogla Zaklada Ana Rukavina, povećana je svijest o važnosti darivanja matičnih stanica krvi iz pupkovine, a u Svjetski registar (Bone Marow Donors Worldwide) uspješno je pohranjeno 2897 doza krvi iz pupkovine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zainteresirani građani za darivanje matičnih stanica iz pupkovine koji žele doznati dodatne informacije o postupku darivanja mogu se obratiti na kontakte stručnog osoblja javne Banke, koji se nalaze u sklopu internetske www.bankakrviizpupkovineanarukavina.hr.           

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo