jer narod zna / Zeleni i narod zaustavili još jedan energetski projekt: ali da je Tesla pitao naš narod koji se toliko hvali s njime, ne bi bilo ni termoelektrana ni struje

Podsjetimo se nekolicine projekata iz energetike za koje je narod rekao da su štetni

12.12.2017.
22:46
VOYO logo

Zeleni i lokalno stanovništvo uspješno su zaustavili još jedan projekt iz energetike.  
Pod njihovim pritiskom Povjerenstvo za procjenu studije utjecaja na okoliš dalo je negativno mišljenje o gradnji plinske termoelektrane na jezeru Peruča.

Uoči sjednice građanska inicijativa "Ne daj se, Cetino!" održala je prosvjed kojim se protive gradnji. Ipak, mišljenje Povjerenstva je savjetodavno pa ministar i dalje može odlučiti da se nastavi s projektom, ali peticiju protiv elektrane je potpisalo oko 30 tisuća ljudi, a kako narod najbolje zna što je za njega dobro teško da će mu se neki političar usprotiviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo stoga na još nekoliko projekata iz energetike za koje je narod rekao da su štetni. 

Dakle, projekt plinske termoelektrane na Peruči vrijedan je 400 milijuna eura, a s njom povezan projekt reverzibilne hidroelektrane Vrdovo još 600 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekidan su mještani Omiša glasali protiv gradnje LNG terminala na Krku, vrijednog 500 milijuna eura, ni ondje nisu vjerovali struci i studiji utjecaja na okoliš, Zeleni i narod znaju bolje od svih pa će i taj projekt na čekanje. 

Zeleni i narod sad blokiraju i projekt hidroelektrane Kosinj, od 500 milijuna eura. Još prije narod je rekao da neće ni termolektranu Plomin, jer naravno termolektrane su gore od termonuklerane bombe, tako bar kaže narod, a narod zna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglavnom, samo u energetici zbog naroda trenutno stoje projekti teški skoro dvije milijarde eura. Pri tome naš narod uvozi oko 60 posto struje pa na našem narodu zarađuju drugi narodi koji nisu tako pametni kao naš narod. 

Narod je svojedobno digao i dreku protiv Hidroelektrane Ombla kod Dubrovnika, jer su Zeleni upozorili da bi mogla našetiti rijetkoj ribici Popovskoj gaovici. Kasnije se ispostavilo da bi ribici s hidroelektranom bilo samo bolje i bilo bi samo više takvih ribica, ali kad naš narod kaže da je ribici loše - onda je ribici loše. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače naš sunarodnjak Nikola Tesla s kojim se naš narod voli jako hvaliti, prvu hidroelektranu je napravio na slapovima Nijagare, jednom od najljepših prirodnih fenomena na svijetu. Ali da je Tesla pitao naš narod, ne bi bilo ni hidroelektrane ni  struje.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo