U VINKOVCIMA / ŽDO o nesreći Banožića: 'Pretjecao je kamion, no ne zna se koliko brzo. I on i poginuli su bili vezani'

Ministar je u nesreći zadobio teške ozlijede, no one nisu opasne po život. Potvrđeno je da ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali je pri svijesti. Biljana Lubudrić vodila je očevid teške nesreće

11.11.2023.
15:18
VOYO logo

Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva Biljana Luburić obratila se javnosti nakon nesreće ministra Obrane Marija Banožića u kojoj je poginula jedna osoba.

Banožić je, kako se doznaje, išao u lov kad se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnjak iz Privlake, otac dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje da je Banožić po gustoj magli pretjecao kamion i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera.

Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje, a Luburić je u obraćanju medijima potvrdila da se radilo o pretjecanju kamiona i izravno se sudario s kombijem koji je dolazio iz drugog smjera. Pretjecanje ministar Banožić nije proveo na siguran način i pritom udario u drugo vozilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zasad nemamo podatke o kojoj se brzini radilo. Zasad je uzrok pretjecanje, no nakon vještanje ćemo znati i kojom su se brzinom vozila kretala", kazala je te dodala kako se ni ne zna jesu li vozači bili vezani.

Policija je razgovarala s vozačem kamiona kojeg je ministar Banožić zaobilazio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo sve što je utvrđeno je utvrđeno na osnovu svih podataka koje smo utvrdili tijekom očevida uključujući i vozača kamiona", kazala je.

Na upite zašto se na mjestu očevida nalazila vojna policaij objasnila je kako vojna policija uvijek izlazi na mjesto događaja koje je povezano s ozlijedama vojne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni ne provode očevid, no prisutni su na mjestu nesreće. Nemaju nikakvu ulogu", objasnila je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo