neće ići u crkvu / Zboraši uputili poruku župniku koji ih je raspustio: 'Vratit ćemo se, kad nam se ispričate'

Image
Foto: RTL

Bivši zboraši i dalje čvrsto drže svoju stranu priče

28.12.2018.
22:11
RTL
VOYO logo

Župnik župe Presvetog Trojstva u Reki pokraj Koprivnice Marko Križanac raspustio je krajem studenog zbor i optužio zboraše da šire netrpeljivost te da tračaju. "Iz tog zbora izlaze negativne vibracije, ogovaranje, trač, neiskrenost, laž. One stvari koje u kršćanskoj zajednici teško možemo trpiti", rekao je župnik Križanec sredinom prosinca za RTL.

U velikom intervjuu za portal Book.hr opovrgnuo je navode kako je zbor raspustio usred mise i rekao da je to učinio na kraju mise, kada je čitao pastoralne obavijesti. Naveo je i kako ih nije raspustio jer su stari, već zato što su širili negativne emocije i zadirkivali nove članove te kazao kako se ispričao onima na koje se to ne odnosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije u redu od pastoralnih viječnika što su to potpisali'

Bivši zboraši i dalje čvrsto drže svoju stranu priče. Kažu da je župnik prije tjedan dana okupio pastoralno vijeće čiji su članovi potpisali da se slažu s raspuštanjem župnog zbora. 

"Nije u redu ni od pastoralnih vijećnika što su to potpisali. Zbog čega su potpisali, je li ih prisilio, ne znam, ali po meni je to širenje klevete, trača i mržnje, ali ne s naše, već s njihove strane", kazala je nekadašnja članica zbora za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Župnik je taj koji bi se nama trebao ispričati, a ne obrnuto. Mi njega nismo vrijeđali, niti jednom riječju, niti u jednom dopisu. Nećemo ići u crkvu dok je god on tamo. I dalje slavimo Boga, ali njega nećemo slušati", poručuju bivši zboraši. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo