zaokružuje na niže / Zbog zaokruživanja neki gradovi poskupjeli parking, Bulj udario kontru

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

U Sinju će, najavio je, parking pojeftiniti za 10 posto, odnosno pola kune ili 60 centi. Kaže da zbog uvođenja eura dolazi do financijskog udara na sugrađane

4.1.2023.
12:17
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Nakon vijesti da je parking u Zagrebu i Varaždinu poskupio zbog uvođenja eura, gradonačelnik Sinja Miro Bulj pohvalio se na društvenim mrežama da su kod njih cijenu zaokružili na "niže".

Sada će cijena parkiranja bili pola kune, odnosno 60 centi, a to je, napisao je 10 posto jeftinije nego do sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je napisao u svom statusu:

"Nakon uvođenja eura parking u Sinju će biti najjeftiniji, odlučili smo zaokruživati cijene na niže, a ne na više! Odlukom gradonačelnika od 01. siječnja 2023. godine cijena jednog sata parkinga umjesto dosadašnjih 5 kuna bit će 0,60 eura što je za pola kune ili 10 posto jeftinije nego do sada. Odluka je donesena nakon zahtjeva tvrtke “Kamičak d.o.o” za usklađivanjem njihovog poslovanja s eurom. Odlučio sam se za manju cijenu parkinga uzimajući u obzir činjenicu kako, u ovoj ionako teškoj situaciji, ukidanja hrvatske kune, a uvođenje eura zbog povećanja cijena dolazi do financijskog udara na naše sugrađane", stoji u njegovu statusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je naveo i da je kao "zastupnik upozoravao da će uvođenje eura dovesti do dodatnih poskupljenja, ali Plenkovićeva Vlada nije željela slušati i odgoditi uvođenje eura." Objavio je i da je ovo "najgori trenutak" za uvođenje eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo