VOZAČI, OPREZ! / Zbog vjetra zabrane prometa za pojedinu skupinu vozila na Jadranskog magistrali. Na cestama ima i odrona, magle, snijega

Image
Foto: Nel Pavletić/Pixsell - ilustracija

HAK jutros izvještava da je zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, te ostala vozila bez zimske opreme, na cestama u Lici

13.1.2024.
7:24
Nel Pavletić/Pixsell - ilustracija
VOYO logo

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvještava jutros HAK.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. U priobalju puše jak vjetar. Ponegdje ima i magle. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama (te ostala vozila bez zimske opreme) na cestama u Lici: DC25 Lički Osik-Karlobag; DC42 u mjestu Poljanak; DC218 Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Srb-Otrić: ŽC5217 Donji Lapac-Mazin-Bruvno; na svim županijskim i lokalnim cestama na području Donjeg Lapca i Korenice. Zbog izvanrednog događaja dionica državne ceste (DC2) most Ilok-Bačka Palanka zatvorena je za vozila teža od 3,5 t.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u Makarskoj vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (do daljnjeg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporeno se vozi u zonama radova: na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 km/h; na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 08. veljače); na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

POGLEDAJTE VIDEO Jutro ponovno hladno, ali u drugom dijelu dana posvuda će biti sunčano. Idući tjedan pripremite kišobrane

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo