izvijestio hak / Zbog vjetra ponegdje zabrana vožnje pojedinim kategorijama vozila, kiša i mokri kolnici usporavaju promet

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija

U gorju je i veća opasnost od odrona, a objavljen je i detaljan popis cesta koje su zatvorene zbog prosvjeda poljoprivrednika

28.11.2023.
7:35
Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zbog jakog vjetra na DC8 Prapratno - Zaton Doli (most Ston) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Ide se obilaznim pravcem preko županijske ceste 6295 Prapratno-Ston-Zaton Doli, izvijestio e HAK.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u većem dijelu zemlje. Veća je opasnost od odrona na cestama u gorju. "Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme", navode iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje.

Na pojedinim cestama prekinut je promet zbog prosvjeda i to na: Ilača-Tovarnik (DC46); Našice-Đakovo (DC515) u mjestu Potnjani.
Usporeno se vozi u zonama radova na državnoj cesti DC1 kod Tušilovića i Pojatnog te brzoj cesti Solin-Klis u oba smjera; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja; na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno; sve lokalne i županijske ceste na području Korenice.

POGLEDAJTE VIDEO Znak kakav još niste vidjeli osvanuo je pred Šešeljevom kućoM: 'Opasnost, kuća ratnog zločinca'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo