hirovit čin / Zbog svoje gluposti postao hit: Svjetski mediji pišu o vandalu koji je srušio bistu Rade Končara

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Pišu kako je muškarac srušio spomenik slavnom vođi koji se tijekom drugog svjetskog rata borio protiv pronacističkog ustaškog režima

8.11.2018.
17:10
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Svjetski mediji izvijestili su o 65-godišnjaku koji je na splitskim Bačvicama srušio spomenik Radi Končaru koji mu je pao na nogu i slomio je. Izvornu vijest o ovom događaju objavio je AFP, a prenio ga je britanski Guradian.

Pišu kako je muškarac srušio spomenik slavnom vođi koji se tijekom drugog svjetskog rata borio protiv pronacističkog ustaškog režima, a navode i da su neki korisnici Twittera nesretni događaj nazvali svojevrsnom osvetom te su ciritrali i objavu Kreše Beljaka koji je napisao "Končar lomi noge fašistima i 76 godina nakon što su ga strijeljali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisali trenutak presude Končaru

Image

Nepoznati muškarac izvalio spomenik Radi Končaru na Bačvicama

Image

Nepoznati muškarac izvalio spomenik Radi Končaru na Bačvicama

Guardian navodi kako je Končar bio jugoslavenski heroj koji se borio protiv hrvatske fašističke vlade i kojeg su 1942. godine zarobile talijanske snage i ubile ga u 31. godini života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisuju i trenutak kada je sudac Konačara pitao traži li pomilovanje, a on je navodno odgovorio: "Milost ne tražim niti bih vam je dao!"

Splitska bolnica objavila je kako je 65-godišnjak nakon incidenta podvrgnut operaciji, a rušenje spomenika Radi Končaru najoštrije je osudila i gradska uprava, u čijem se priopćenju ističe da je to čin neodgovornog pojedinca i ne izražava mišljenje građana slobodnog i tolerantnog Splita te da osuđuju takav vandalizam i divljaštvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike