DETALJNO OPISAO PLAN /

Zbog planiranja masakra na koncertu Taylor Swift u Beču uhićen još jedan mladić (18)

Image
Foto: X/Profimedia

Tijekom istrage, policija je u Beranovoj kući pronašla oružje, detonatore, kabele za paljenje i 21 tisuću krivotvorenih eura. Na konferenciji za novinare, austrijski generalni direktor javne sigurnosti, Franz Ruf, otkrio je da je osumnjičeni u potpunosti priznao svoje planove

9.8.2024.
11:19
X/Profimedia
VOYO logo

U vezi s planiranim terorističkim napadom na koncert Taylor Swift u Beču, austrijske vlasti su uhitile četvoricu mladića, među kojima su 19-godišnji Beran A. i 18-godišnjak, čiji identitet još nije objavljen. Optužbe protiv osumnjičenih sve su samo ne bezazlene, a vlasti ih istražuju zbog sumnje na pokušaj masovnog ubojstva, piše Kronen Zeitung.

Beran A., mladić albanskog podrijetla iz Sjeverne Makedonije, koji je odrastao u Austriji, glavni je osumnjičenik u ovom slučaju. Njegovi roditelji su iz Gostivara, a kako doznajemo, mladić je bio poznat po mirnom i povučenom ponašanju. Međutim, austrijska policija otkrila je da se Beran radikalizirao te je planirao napad na koncert Taylor Swift u Beču, gdje je planirao koristiti noževe, mačete i automobile, nakon čega se trebao raznijeti eksplozivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom istrage, policija je u Beranovoj kući pronašla oružje, detonatore, kabele za paljenje i 21 tisuću krivotvorenih eura. Na konferenciji za novinare, austrijski generalni direktor javne sigurnosti, Franz Ruf, otkrio je da je osumnjičeni u potpunosti priznao svoje planove te detaljno opisao namjere koje su bile povezane s terorističkim napadom.

Image
OKRUTNO LJETO /

Strašno razočaranje fanova zbog otkazanih koncerata Taylor Swift: 'Neću reći da nisam i ja zaplakala'

Image
OKRUTNO LJETO /

Strašno razočaranje fanova zbog otkazanih koncerata Taylor Swift: 'Neću reći da nisam i ja zaplakala'

Osim Berana, uhićen je i 18-godišnji mladić koji je bio upoznat s planovima napada. Prema izvorima iz pravosudnih krugova, obojica osumnjičenih su iz Ternitza u Donjoj Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga je također obuhvatila još dvojicu mladića – 17-godišnjaka, koji je bio na stadionu Ernst Happel gdje su se trebali održati koncerti Taylor Swift, te 15-godišnjeg Austrijanca turskog podrijetla. Prema pisanju austrijskih medija, 17-godišnjak je poznat policiji, a nedavno je prošao kroz prekid s djevojkom. I on je pod policijskim nadzorom.

Prema izvorima iz blizine obitelji, Beranovi roditelji nisu pokazivali znakove radikalnih stavova, što je šokiralo njih i širu zajednicu. "Riječ je o tradicionalnoj obitelji. Ne znamo što je točno dovelo do ove radikalizacije, ali hvala Bogu da nije uspio u svojem naumu", izjavio je jedan od susjeda.

POGLEDAJTE VIDEO: Za RTL Direkt javili se razočarani obožavatelji Taylor Swift

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo