Zbog misterioznog plavog praha evakuirali dječje igralište

U stambenom naselju Banfica u Varaždinu u utorak je oko 11 sati policija zatvorila dječje igralište. Razlog je bila pojava neobičnog plavog praha, koju su Inspektoratu prijavili građani.

6.7.2010.
18:23
VOYO logo

Zbog misterioznog plavog praha policijski su službenici u utorak prijepodne evakuirali dječje igralište u Ulici Ruđera Boškovića u Varaždinu. Na plavi prah Državni inspektorat za zaštitu okoliša upozorili su građani koji su ga u prijepodnevnim satima primijetili rasutog na površini od 20 metara. Zamijetili su da se trava na dijelovima na kojima je posut prah posušila.

Državni inspektor je odmah alarmirao policiju i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije. Igralište je evakuirano i ograđeno policijskom trakom, a ekipa Zavoda za javno zdravstvo uzela je uzorke koji su poslani na hitnu toksikološku analizu u Zagreb, javlja Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u Zavod su se već javili roditelji čija su se djeca u utorak ujutro ondje igrala i koji imaju određenih zdravstvenih problema. No kako se na preporuku Zavoda nisu javili liječniku, pretpostavlja se da zdravstveni problemi nisu ozbiljni. Prema riječima ravnateljice Zavoda Franciske Lančić ni ekipa koja je više od tri sata provela na terenu nema zdravstvenih problema.

Jutarnji, pak, piše kako su građani koji žive u okolnim zgradama ispričali kako je u ponedjeljak navečer skupina mladih na dječjem igralištu imala zabavu i da su najvjerojatnije oni posipali taj prah. Navodno su na igralištu nešto zapalili, a vatru su ugasili aparatom za gašenje požara. Iako će sačekati na nalaz toksikološke analize i u Zavodu sumnjaju da misteriozni plavi prah potječe iz aparata za gašenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo