bolnica najavila tužbu / Zbog liječničkog nemara odstranili joj maternicu, bolnica tvrdi: 'Spašen joj je život'

Image
Foto: Thinkstock

'Moramo istaknuti kako je adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice, a nipošto joj nije nanaesena šteta'

23.10.2018.
12:53
Thinkstock
VOYO logo

Iz dubrovačke bolnice oglasili su se o nedavnim napisima o nesavjesnom liječenju u slučaju pacijentice iz Dubrovnika kojoj je odstranjena maternica.

"Temeljem nedavnih navoda u medijima o nesavjesnom liječenju jedne pacijentice OB Dubrovnik, a što je prema istim navodima rezultiralo odstranjenjem maternice zbog liječničke pogreške i nemara, dužni smo reagirati izjavom da uvidom u medicinsku dokumentaciju i medicinske postupke nisu utvrđeni nikakvi propusti u liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opća bonica Dubrovnik zbog zaštite osobnih podataka i prava pacijentice na povjerljivost, ne može ničije podatke o liječenju iznositi u javnost jer se mora štititi privatnost  pacijentice. Međutim moramo istaknuti kako je adekvatnim liječenjem spašen život pacijentice, a nipošto joj nije nanaesena šteta. Detaljni podatci o liječenju pacijentice mogu se dostaviti nadležnim institucijama na njihov zahtjev sukladno važećim zakonskim propisima.

Također, naglašavamo kako će Opća bolnica Dubrovnik poduzeti sve neophodne mjere za zaštitu dostojanstva Bolnice i njezinih liječnika, kako domaćih tako i vanjskih suradnika koji su neosnovano izloženi kleveti, vrijeđanju i prijetnjama," piše u priopćenju koje potpisuje ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić, prenosi Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike