SVE ZBOG RIMCA / Kakav kaos u SDP-u: Gotovac WhatsAppom traži ostavke SDP-ovaca: Procurio i razlog svađe s Možemo

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Koalicija između SDP-a i Možemo! u Zagrebu je pala radi Rimčeva projekta robo-taxija, a Gotovac od vijećnika traži ostavke

11.9.2022.
20:06
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

U petak navečer, Gradski Odbor SDP-a donio je odluku o raskidanju koalicije s Možemo! u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Kako doznaje Jutarnji list, projekt razvoja robotaksija, poduzetnika i inovatora Mate Rimca, posvađao je partnere u vladajućoj koaliciji u Gradu Zagrebu, pa tako na sutrašnjoj sjednici Skupštine Klub zastupnika SDP-a neće glasati za zaključak gradonačelnika Tomislava Tomaševića da se raspiše natječaj za osnivanje i prijenos prava građenja na gradskom zemljištu na kojem bi trebao niknuti Rimčev Centar mobilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka donesena je na sjednici gradskog odbora SDP-a u petak na kojoj je i raskinut koalicijski sporazum s Možemo!

'Bandićevo obećanje'

"Gradonačelnik raspisuje natječaj za koji se već zna da će na njemu pobijediti Rimac. Mi već godinu dana znamo kako će projekt izgledati, riječ je o zelenoj površini kod Studentskog doma "Stjepan Radić" na Savi, što je još Bandić uz podršku HDZ-a obećao Rimcu, a mjesto nam je sporno jer nije napravljena nikakva prometna studija. S tog mjesta robotaksiji bi se trebali priključivati u promet, na prometnice koje su i sada zagušene", pojašnjava stav gradskog SDP-a jedan sudionik tog sastanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao drugu spornu stvar navodi i to da zaključak o raspisivanju natječaja nije poslan Vijeću gradske četvrti, niti Vijeću mjesnog odbora, a prema njegovu mišljenju, Tomašević je očito htio izbjeći i svoje vijećnike koji bi se mogli pobuniti zbog gradnje na zelenoj površini, kao što su se na Peščenici pobunili zbog načina financiranja bokseva za kante za smeće.

Kako će glasati o kreditu od 1,8 milijardi kuna koji traži Zagrebački holding, kaže, odlučit će prije same sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽU TEKTONSKE PROMJENE /

Rimac o budućnosti: 'Promijenit će se gradovi, neće biti vlasnika auta, pitanje je hoće li se klincima uopće ići na vozački'

Image
STIŽU TEKTONSKE PROMJENE /

Rimac o budućnosti: 'Promijenit će se gradovi, neće biti vlasnika auta, pitanje je hoće li se klincima uopće ići na vozački'

Poruka na WhatsApu

No da je koaliciji stvarno došao kraj svjedoči i poruka koju je predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac poslao svojim zastupnicima u Gradskoj skupštini, a u njoj traži da podnesu ostavke na te funkcije. Kako je potvrđeno Telegramu, Gotovac je Dini VasićDavorki Moslavac Forjan te Renatu Peteku u WhatsApp grupi priopćio da očekuje njihove pisane ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema raskinutom sporazumu SDP je u Skupštini imao mjesto predsjednika te tri šefa odbora. Predsjedniku Skupštine, Jošku Klisoviću Gotovac je pak napisao: “Molim te da na Skupštinu još danas pošalješ ostavku na mjesto predsjednika, meni potpisano i skenirano”.

Još jučer, u subotu, Klisović je novinarima potvrdio da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to “ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja”, ona ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo