božinović potvrdio / Zbog car meeta kod Buzina uvest će promjene u vozačke dozvole. Mladima privremena dozvola?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kada se dogodi nesreća, kaže, prva je reakcija uvijek povećati represiju. Ali time se ne postiže cilj, a to je prvenstveno educirati mlade ljude, smatra Božinović

21.6.2023.
17:23
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da se nakon teške nesreće na tzv. car meetu u Buzinu prošlog vikenda razmišlja o privremenoj vozačkoj dozvoli za mlade vozače.

Božinović je rekao da je povećanje prometne sigurnosti vrlo važno pitanje u kojem uvijek ima mjesta za napredak, a MUP je u stalnom kontaktu sa strukom i udrugama koje okupljaju ljubitelje automobilizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je među temama o kojima se vodi razgovor i uvođenje privremene vozačke dozvole za mlade vozače. "Ukoliko u određenom razdoblju ne skupe određeni broj negativnih bodova onda bi mogli steći uvjete za stalnu", kazao je Božinović.

Image
NAKON DIVLJANJA U BUZINU /

Direkt analizira: Treba li mladim vozačima zabraniti vožnju auta od 500 konjskih snaga i čemu služe car meetovi?

Image
NAKON DIVLJANJA U BUZINU /

Direkt analizira: Treba li mladim vozačima zabraniti vožnju auta od 500 konjskih snaga i čemu služe car meetovi?

Dodao je da je, kada se dogodi nesreća, prva reakcija uvijek povećati represiju. Ali time se ne postiže cilj, a to je prvenstveno educirati mlade ljude, smatra Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi vozač, 23-godišnji Jan Ehrlich, u nedjelju je završio u istražnom zatvoru nakon što je na parkiralištu trgovačkog centra Supernova u Buzinu u petak kasno navečer izgubio kontrolu nad Mercedesom i udario u drugi automobil i pješake na tzv. car meetu.

Osumnjičen je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu s nanošenjem teških tjelesnih ozljeda. Jurnjava među velikim brojem ljudi s bijesnim automobilom od 500 konjskih snaga rezultirala je s više ozlijeđenih osoba od kojih je četvero u bolnici - dvije s teškim i jedna s iznimno teškim tjelesnim ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o kontroli kandidata za radne dozvole Božinović je kazao da MUP svakog pojedinca koji se prijavi za radnu dozvolu provjerava kroz brojne evidencije i informacijske baze ili terenski, što uključuje i poslodavce.

Dodao je da to podrazumijeva povećani angažman u MUP-u jer je broj izdanih radnih dozvola s nekoliko tisuća ranijih godina narastao na 120.000 dozvola izdanih lani, a ove će ih godine biti i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je kako je u konačnici najvažnije popuniti deficitna zanimanja stranom radnom snagom, a da to nema učinaka na sigurnost.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo