NIJE KRIVA SRDELA ŠTO JE RIBA PLAVA / Od Badnjaka nije bilo svježih srdela i inćuna, no sad su opet dostupni, ali po skupljoj cijeni

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Završetak lovostaja razveselio je ljubitelje plave morske ribe diljem zemlje jer se srdele i inćuni nisu mogle kupiti još od Badnjaka

18.2.2023.
11:01
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon ponoći na 16. veljače završio je zimski lovostaj na malu plavu ribu pa su tako građani već u četvrtak u ribarnicama mogli kupiti srdele i inćune, prenosi 24 sata.

Naime, cijena za kilogram male plave rube prije uvođenja eura iznosila je od 25 do 30 kuna, a danas se kreće između 3 i 4 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetak lovostaja razveselio je ljubitelje plave morske ribe diljem zemlje jer se srdele i inćuni nisu mogle kupiti još od Badnjaka, kada je sam lovostaj i nastupio.

Plava će riba biti dostupna do kraja travnja, a zatim zbog mrijesta inćuna ponovno nastupa lovostaj - i to kroz cijeli svibanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove je veljače lovostaj završio nešto ranije nego prijašnjih godina, a ribari smiju odraditi najviše sedam ribolovnih dana i uloviti do 30 tona ribe po brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo