zahtjevna utrka / Završio je 22. maraton lađa: Trijumf 'Gusara' iz Komina, drugi prošlogodišnji prvaci 'Stablina'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Natjecateljske ekipe su na autohtonim neretvanskim plovilima preveslale 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča

10.8.2019.
20:19
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na cilj 22. maratona lađa od Metkovića do Ploča, od 28 lađarskih posada prva je došla ekipa "Gusara" iz Komina, druga je ekipa "Stablina", a treće mjesto zauzela je ekipa "Crni put".

Natjecateljske ekipe su na autohtonim neretvanskim plovilima preveslale 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča. Dodjela nagrada, među kojima je i prijelazni Domagojev štit, održat će se u 21 sat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

 Ovogodišnji 22. maraton lađa počeo je u 17 sati ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 28 posada. Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u Pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača te bubnjar i parićar, odnosno kormilar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Završio je 22. Maraton lađa: Trijumf 'Gusara' iz Komina, drugi prošlogodišnji prvaci 'Stablina'

Image

Završio je 22. Maraton lađa: Trijumf 'Gusara' iz Komina, drugi prošlogodišnji prvaci 'Stablina'

Ploveći u posebnom brodu, natjecanje su pratili i ministar obrane Damir Krstičević, posebni izaslanik premijera i predsjednice Republike Hrvatske, predsjednički kandidati Zoran Milanović i Dejan Kovač. Na posebnom su brodu bili i ministri Tomislav Ćorić, Vesna Bedeković, Mario Banožić, Josip Aladrović, Ivan Malenica i Marija Vučković te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije starta, izaslanik predsjednika Vlade i predsjednice Republike ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da mu je drago što na ovogodišnjem maratonu lađa prvi put sudjeluje i ekipa HRM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maraton lađa je natjecanje koje je postalo turistički brend Hrvatske", istaknuo je Krstičević. "Ovim maratonom", dodao je, "čuva se tradicija i identitet hrvatskog čovjeka u dolini Neretne.  Ovaj maraton postao je nacionalni i kulturni spektakl koji promiče iste vrijednosti kao i hrvatska vojska", rekao je ministar Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo