A SAD TRIJEŽNJENJE / Završila je Ultra, nekima masa 'partijanera' koja je stigla na tulum uopće nije smetala, a ni gostima pivo od 60 kuna

Policija je zaplijenila razne vrste droga i privela 213 osoba zbog posjedovanja, a osam zbog trgovanja. Pričalo se i o novim modelima unosa droge: u pastilama za grlo

11.7.2022.
23:59
VOYO logo

Iza nas je ludi vikend na Ultri, koji je obilježila minimalna količina odjeće, ali i brojni ludi kostimi, javlja RTL. "Samo odvažno ili možemo kući! Samo smo se uskladili svi zajedno. Ne znam za vas, ali mi smo prava umjetnost", poručili su Isiah, Cassie Taylor iz SAD-a.

"Ovo mi je svakodnevna odjeća. Ja volim biti ekstra kada mogu biti ekstra", kazala je Linnea iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve su se stvarale na ulazima, a išlo je sporo zbog detaljne sigurnosne provjere. "Zapravo jesmo dugo čekali, ali dobra je ideja sve provjeriti zbog sigurnosti. Mislim da provjeravaju zbog droga, alkohola i oružja", kažu Ines Leonor iz Švedske.

Paprene cijene

Na pretresu su posjetitelji ostajali bez uložaka, tampona, ruževa za usne, upaljača, čak i kondoma. No sve se moglo kupiti na festivalu, po trostruko većim cijenama. Upaljač 40, voda 34 kune, pivo 60, a manji koktel oko 110 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato što su cijene previsoke unutar festivala, zato sam došao ovdje piti pivo, pa ću onda unutra", kazao je Toni iz Španjolske dok je ispijao piće izvan festivala.

Policija je zaplijenila razne vrste droga i privela 213 osoba zbog posjedovanja, a osam zbog trgovanja. Pričalo se i o novim modelima unosa droge: u pastilama za grlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja samo pijem, ne mogu reći. Ali vidim da se dosta ljudi drogira. Tko zna? Ali pogledajte ovo - morate se moći drogirati. Nitko nije trijezan, sigurno da nije", kazao je Aidan iz SAD-a.

Najviše intervencija hitne bilo je zbog trovanja alkoholom ili drogama, no kažu - manje nego prijašnjih godina. "Pa nakon dvije godine pauze dosta je veliki broj posjetitelja, a broj intervencija je naš prosjek, kao da se smanjio. Ili su poslušali naš savjet ili su to neke nove generacije. Vidjet ćemo", rekao je Dubravko Šola, liječnik hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodu su zato na festivalu dijelili svećenici, koji su stigli kao duhovna potpora raskalašenoj mladeži.

"Prvi put sam u Splitu i tako je lijepo. Drago mi je što smo ovdje. Imali smo tvrdi lockdown u Australiji. Nije se moglo putovati i bilo je teško. Ali sada biti ovdje uz ovu atmosferu. Dobro je sresti ljude iz toliko različitih kulturu osobito na Ultri", rekla je Sarah iz Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznajmljivači zadovoljni

"Stvarno lijepe žene, hladno i dobro pivo. Hrana je nevjerojatna i plaža nam je super", rekao je Bernardo iz Portugala.

Image
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL /

Počinje Ultra Europe u Splitu: Modnih kombinacija partijanera nije nedostajalo, ali neke izazivaju brojne upitnike...

Image
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL /

Počinje Ultra Europe u Splitu: Modnih kombinacija partijanera nije nedostajalo, ali neke izazivaju brojne upitnike...

Iznajmljivači su zadovoljni jer su sobe bile pune od Omiša do Trogira. Zadovoljni su i ugostitelji. "Gosti su fantastični, vole plesati, vole razgovarati, fantastični. Nisu uopće izbirljivi, nije im bitna cijena. Plaćaju većinom karticom, budimo realni", rekao je Mate Bilojelić, koktel majstor u kafiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ujutro nisu darežljivi s napojnicama, ali popodne kad se malo pije vjerojatno jesu", kaže Triliana Francisko, zamjenica voditelja restorana.

Neki su stigli zbog viših ciljeva. "Žurka je fenomenalna, ova je najbolja žurka na svijetu, majke mi. Svuda cure, glazba, alkohol, što god želiš. Znači, ja ću ovdje naći ženu, majke mi", kazao je Ivan iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo