Nakon godinu dana / Majka malenoga Gabrijela za Vijesti.hr: 'Završeno je vještačenje koje bi trebalo otkriti uzrok smrti'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell/umrli.com/RTL

Ministarstvo je zaključilo kako nije zakazao sustav, nego je riječ o osobnim propustima liječnika

4.12.2019.
18:15
Ivo Cagalj/Pixsell/umrli.com/RTL
VOYO logo

Prošla je skoro godina dana od smrti Gabrijela Bebića, a nakon više navrata premještanja lokacije, sudsko vještačenje oko činjenica koje su dovele do djetetove smrti napokon je završeno, potvrđuje nam dječakova majka Ivana Bebić.

Također nam je potvrdila kako detalji analize još nisu poznati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, završeno je, ali trenutno nemam nikakve detalje analize", rekla nam je Gabrijelova majka Ivana Bebić.

Devetogodišnji dječak preminuo je 11. prosinca prošle godine od posljedica sepse, nakon čak dva odlaska na Hitnu dva dana uoči smrti. Dječak je oba puta vraćen kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo je zaključilo kako nije zakazao sustav, nego da je riječ o osobnim propustima liječnika. No za te propuste još nitko nije odgovarao. U vrijeme dolaska obitelji Bebić na liječenje radila je šefica Hitne Marijana Matić koja je za Index rekla kako se radi o "lošoj sreći" te da se nikoga ne može okriviti za sudbinu djeteta jer je sve napravljeno prema pravilima službe.

"Dijete je pregledano, pretrage nismo radili jer u Metkoviću ne postoji laboratorij i RTG koji radi nedjeljom. Dakle, sve što možemo nedjeljom napraviti je napravljeno, da je bilo indikacije da se dijete transportira, ono bi bilo upućeno u KBC Split. Mi smo sve napravili po pravilima službe. Dijete je upućeno kako je upućeno i završilo je kako je završilo", izjavila je Matić i dodala "da se ne može unaprijed znati što će se dogoditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski državni odvjetnik u Metkoviću Vlado Žderić slučaj je opisao kao složen.

"Radi se o složenom vještačenju s područja hitne medicine, pedijatrije i transfuziologije. Prema obavijesti Odbora za sudbena mišljenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu na vještačenju se intenzivno radi i očekuje se izlaganje na Odboru", rekao je Žderić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što govore detalji vještačenja još nije poznato, no barem je još jedan priče priveden kraju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo