Završava se saga oko skupih Audija

Na sjednici Vlade trebala bi uz ostalo završiti saga oko skupocjenih automobila koji i službeno odlaze Ministarstvu unutarnjih poslova.

3.4.2014.
8:11
VOYO logo

Nakon bure koju je u javnosti podigla nabava službenih Audija, ''teška'' 271 milijun kuna, premijer je krajem veljače dva dana zaredom sazvao novinare. I najavio da će ministri koristiti jeftinija vozila, dok nabavljeni Audiji ostaju u sustavu. Imao je potrebu pojasniti cjenik i fleet menadžment, te kazao i da mu nije neugodno.

Ne radi se o neugodi

''Dakle cijena vozila s PDV-om, kada se isključi održavanje i kamata, cijena vozila je cirka 450 tisuća kuna. Ne, nije mi neugodno, nego je gubljenje vremena. Dakle, ova Vlada je što se tiče integriteta, miljama ispred prethodne. Ne radi se o neugodi. Radi se naprosto o tome da imamo važnijeg posla. Ali i ovo je moj posao'', rekao je tada Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi racionalnijeg korištenja nabavljenih vozila, odlukom Vlade službeni automobili će se ustupiti na korištenje MUP-u. I to na način da će središnja tijela državne uprave koja ustupaju vozilo, odsno 11 ministarstava, plaćati mjesečne rate operativnog leasinga, sukladno sklopljenom ugovoru s dobavljačem. MUP će, pak, plaćati troškove održavanja koji nisu ugovoreni i troškove goriva.

Uz ovu odluku, pred ministre uz ostalo stiže i Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o drugom zajmu za razvojnu politiku gospodarskog oporavka s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj, informacija o tijeku restrukturiranja društava 3. Maj, te prijedlog izmjene Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo