priopćio DORH / Zavezala i opljačkala bivšu zastupnicu Škulić: Protiv državljanke Srbije podignuta je optužnica

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL /Screenshot Facebook

Devet mjeseci nakon što je državljanka Srbije (37) vezala, tukla i opljačkala bivšu saborsku zastupnicu i osobu s invaliditetom Vesnu Škulić u njezinu stanu, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu završilo je istragu te protiv nje podiglo optužnicu

4.3.2023.
11:51
Patrik Macek/PIXSELL /Screenshot Facebook
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, ne navodeći osobne podatke ni identitete okrivljene ni oštećene, priopćilo je da 37-godišnjakinju terete za više kaznenih djela, odnosno za razbojništvo uz primjenu sile, protupravno oduzimanje slobode počinjeno na štetu invalida i računalnu prijevaru što sve čini stjecaj kaznenih djela odnosno produljeno kazneno djelo.

Podignutom optužnicom okrivljenu 37-godišnjakinju se tereti da je 14. lipnja 2022. oko 20:30 sati u Zagrebu, kao asistentica oštećenici (osoba s invaliditetom) postupila s nakanom da se nepripadno materijalno okoristi u znatnom iznosu, navode u priopćenju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tereti ju se da je onemogućila psu oštećenice da pomogne oštećenici, a potom je oštećenicu odgurala u invalidskim kolicima u dnevni boravak i pojačala ton na televizoru kako prolaznici i susjedi ne bi čuli zapomaganje, te joj potom zaprijetila da će joj nauditi i tjelesno ju napala. Tereti ju se da je tkaninom vezala usta i nos oštećenici te ju stavila u položaj u kojem se nije mogla pomicati i dozvati pomoć. Okrivljenica je potom, tereti ju se, iz stana oštećenice uzela novčanik u kojem su bile kartice, mobitele, prijenosno računalo, nakit, odjevne predmete i druge vrijednije predmete iz stana koje je potom zadržala za sebe. Okrivljenicu se tereti da je izašla iz stana i zaključala oštećenicu u stanu onemogućivši joj je da zove pomoć. Okrivljenici se optužnicom stavlja na teret da si je kaznenim djelom pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu većem od deset tisuća eura na štetu žrtve.", stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Image
OTKRILA IDENTITET /

Šokantna objava bivše saborske zastupnice: 'Bacila me iz kolica na pod, tukla glavom o zid, vezala...'

Image
OTKRILA IDENTITET /

Šokantna objava bivše saborske zastupnice: 'Bacila me iz kolica na pod, tukla glavom o zid, vezala...'

Nadalje, navode da se okrivljenicu tereti da je od 14. lipnja 2022. do 15. lipnja 2022. u Zagrebu i Republici Srbiji, koristila ukradene bankovne kartice na ime žrtve, za neovlašteno podizanje novca i plaćanje robe čime si je pribavila nepripadnu materijalnu korist u iznosu većem od 340 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenice budući da se nalazi u bijegu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. ZKP-a) te je predložilo suđenje u odsutnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo