pripreme su u tijeku / Zatvara se centar za izbjeglice u Sl. Brodu, Orepić: 'Bespredmetno je da trošimo više novca nego što treba'

'Kapaciteti koje smo imali u Slavonskom Brodu u ovom trenutku nisu potrebni', kaže ministar unutarnjih poslova

8.4.2016.
14:51
VOYO logo

Zbog racionalizacije troškova u tijeku su pripreme za zatvaranje Zimskog tranzitno-prihvatnog centra za izbjeglice u Slavonskom Brodu, doznaje se u Ravnateljstvu policije.

Pripreme su u tijeku i u aktivnostima sudjeluje više državnih službi, potvrđeno je za Hinu iz Ravnateljstva policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slavonskobrodskom Centru trenutno je 96 ljudi. Migranti će iz Slavonskog Broda biti premješteni u postojeće prihvatne centre za strance na području Hrvatske.

Ovi informaciju je potvrdio i sam ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bespredmetno je da trošimo više novca nego što treba. Kapaciteti koje smo imali u Slavonskom Brodu u ovom trenutku nisu potrebni. Mi zadržavamo sposobnost narastanja na te potencijale. Ljudi će biti premješteni u kapacitete koje imamo u Hrvatskoj", rekao je Orepić, no nije znao reći koje su to točno lokacije.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova u 2016. godini zahtjev za azil u Hrvatskoj podnijele su 162 osobe. U Ravnateljstvu policije napominju da ne postoji vremenski rok kojim se ograničava izražavanje namjere za traženjem azila u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo