ZASTUPNIK IZ DIJASPORE TJERA HRVATSKE DRŽAVLJANE IZ ZEMLJE: / 'Ako se nekome ne sviđa vjeronauk, bujrum, otiđi'

Image

Glasnović se u svom izlaganju osvrnuo na promjene u školskom sustavu pitajući se kakvog će čovjeka i osobu taj novi sustav školstva proizvesti

29.10.2018.
10:43
VOYO logo

Zbog blagdana Svih Svetih, koji pada u četvrtak i neradni je dan, Hrvatski sabor skupnu je sjednicu, umjesto u srijedu, nastavio već u ponedjeljak kako bi odradio posao planiran za ovaj tjedan i završio sjednicu započetu još sredinom rujna.

A kako početak sjednice ne bi bio monoton potrudio se član Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku ŽeljkoGlasnović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se u svom izlaganju osvrnuo na promjene u školskom sustavu pitajući se kakvog će čovjeka i osobu taj novi sustav školstva proizvesti.

Nepovezani govor

"Puno se govori o digitalizaciji, robotizaciji, STEM tehnologiji...", započeo je Glasnović navodeći kako su brojne zemlje još prije 20 godina digitalizirale javnu upravu, sudstvo, školstvo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosta nepovezanom govoru Glasnović se potom dotaknuo i vjeronauka.

"Tko je bio spomenuo etiku? Moral? Ako se nekome ne sviđa vjeronauk u školama, bujrum, otiđi. Hrvati su većinom katolički narod s tradicijom kršćanstva. Ima drugih naroda čija je tradicija kršćanstvo koji ne vjeruju u političku korektnost", poručio je hrvatskim državljanima čovjek kojega nam je u Sabor poslala dijaspora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli istup Željka Glasnovića pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo