markov trg / Zastupnici se nakon višednevne pauze vratili u Sabor: pratite uživo današnju sjednicu

Zakonom će se urediti novo razvrstavanje građevina s obzirom na zahtjevnost gradnje, i to sa sadašnjih pet na tri skupine

1.3.2017.
9:20
VOYO logo

Nastavlja se sjednica Hrvatskoga sabora, na čijem je Vladin prijedlog izmjena Zakona o gradnji. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).  

Predloženim izmjenama želi se omogućiti pravodobni početak gradnje više kapitalnih građevina čija je izgradnja povezana s ugovorima koje je sklopila država, a kojoj će se tako omogućiti ispunjenje obveza preuzetih tim ugovorima. Izmjene bi trebale dovesti do olakšavanja izdavanja dozvola za građenje i uporabu građevina te samo građenje, navode u resornom ministarstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu kako će se ublažiti i obveze vlasnika zgrada vezane uz redovite preglede sustava grijanja, hlađenja ili klimatizacije zgrade. 

Zakonom će se urediti novo razvrstavanje građevina s obzirom na zahtjevnost gradnje, i to sa sadašnjih pet na tri skupine. Uređuje se i pitanje posebnih uvjeta i potvrde glavnog projekta za građenje građevine za koju se ne izdaje lokacijska dozvola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo