Zastupnici Bandića ušutkali nabijanjem po klupama

4.5.2011.
18:01
VOYO logo

Zastupnici u zagrebačkoj Skupštini su očekivano odbili zahtjev gradonačelnika Milana Bandića da odustanu od odluke po kojoj bi se vrtići plaćali po 'starom modelu' (200 kuna za jaslice, 400 kuna za vrtić), a pred kraj izvanredne sjednice zastupnici su lupanjem po klupama prekinuli Bandićev govor. On je, odgovarajući na repliku Viline Šincek Pećanić da je Skupština prihvatila socijalni program s povlasticama za besplatni prijevoz, govorio s ironijom u glasu.

''Morali smo malo zeti drugima da bi vama dali. Je l' me sad razmete? Znam ja da biste vi htjeli da svi umirovljenici imaju besplatno, ali ja moram misliti na sve kategorije građana'', sarkastično joj se obraćao Bandić na što je ona zamolila Borisa Šprema, predsjednika Skupštine, da je zaštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprem je kazao da ne može jer joj gradonačelnik ima pravo odgovoriti, a zastupnici su 'uskočili' lupanjem šakama po klupama. Šprem je na to zamolio Bandića da nastavi govoriti, ali drukčijim tonom.

''Ovi neartikulirani udarci podsjećaju me na srednju Afriku i ne znam koje pleme, a ne na drugi parlament u državi. Prevedite mi taj jezik'', poručio je zastupnicima Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova odluka o subvencijama za javni prijevoz

Ponovljena sjednica o odluci kojom se određuju cijene vrtića poslužila je kao arena za politička prepucavanja. Bandić je zaključio da će, ako ni po čemu drugome, u povijest ući kao čovjek koji je ujedinio cijelu Skupštinu i uspio postići da Danira Bilić i Radimir Čačić misle isto. Nakon ponovljene odluke Skupštine kojom se cijene vrtića žele vratiti na staro, Bandić će je u roku osam dana poslati Ministarstvu uprave koje će odlučiti koja je odluka zakonita.

Potvrde o prebivalištu zbog kojih su umirovljenici danima stajali u redu ispred policije u Petrinjskoj više nisu potrebne da bi im grad subvencionirao javni prijevoz, odlučeno je na Skupštini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad i MUP potpisali su sporazum na temelju kojeg grad može pristupiti evidenciji o prebivalištu i boravištu građana, njihovim matičnim brojevima i osobnim podacima u Evidenciji o osobnim vozilima. Potvrđeno je da će se nova odluka, kojom se sužava broj građana kojima će se subvencionirati prijevoz, početi primjenivati 1. srpnja.

Vezani članci:

arti-201104210232006 arti-201104200241006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo