ZAŠTO TOLUŠIĆ IMA 6 VOZAČA I KOLIKO IH IMAJU OSTALI MINISTRI: / 'Naravno da ne pazim što pred njim pričam'

Image
Foto: PIXSELL

Kuščević je otkrio da se nakon izbijanja skandala i uhićenja vozača ministra poljoprivrede nije čuo ni s Milijanom Brkićem ni s Tomislavom Tolušićem

27.9.2018.
9:56
PIXSELL
VOYO logo

Nakon uhićenja Blaža Curića, vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je za N1 što on govori pred svojim vozačem.

"Naravno da ne pazim. Nemam što skrivati. Posao političara i ministra je javni posao, normalno razgovaram", izjavio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je izjavio kako njegovo ministarstvo ima trojicu vozača, od čega jedan vozi ministra, a druga dvojica su na raspolaganju državnim tajnicima i službenicima. Kuščević je za N1 ustvrdio kako se nije čuo ni s Milijanom Brkićem, koji mu je kako on kaže dobar prijatelj i nije se čuo s Tomislav Tolušićem, ministrom čiji je vozač uhićen.

'Ako oporbi to nije jasno, da smo odvojili pravosuđe, policiju, istragu, USKOK... neka razmisli'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih se dirao u posao USKOK-a i govorio im što da rade, vjerujem da rade u skladu sa zakonom i da će ga tako i dovršiti", kaže Kuščević na pitanje treba li USKOK početi istragu protiv Brkića. "Prema tome da se moraju poštivati institucije i da će se kad se završi istraga postupiti onako kako bude dala rezultate".

"Nema nikakve veze između ta dva postupka. Ako oporbi to nije jasno, da smo odvojili pravosuđe, policiju, istragu, USKOK... neka razmisli. Mi ne radimo po njihovom principu", izjavio je ministar za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo što ako, neka institucije dovrše svoj posao pa ćemo razgovarati", izjavio je Kuščević o mogućnosti početka istrage protiv Milijana Brkića.

Koliko ministri imaju vozača?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na uhićenje vozača potpredsjednika Vlade, postavilo se pitanje koliko vozača ima koji ministar i ministrica.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić ima šestoricu vozača, dok je ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio kako on ima jednoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako ona ima dvojicu vozača.

"Ja imam jednog vozača", kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji kaže da svom vozaču vjeruje. "Vozač je osoba koja sa mnom prelazi desetke tisuća kilometara, i nepovjerenje ne dolazi u obzir''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vozio je ministre iz raznih stranaka, imam povjerenja u njega", kaže ministar turizma Gari Cappeli, dok ministrica kulture Nina Obuljen ima jednog vozača za kojega kaže da je jako marljiv, piše N1.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac na novinarsko pitanje hoće li u aferi "SMS" biti političkih posljedica rekla je da "vjerojatno hoće", no nije precizirala za koga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirala je i odnos sa svojim vozačem, s kojim kaže da se slaže "jako dobro", te je napomenula: "Imam samo jednog vozača".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo