Zašto su evakuirani kupci Garden Malla u Dubravi?

U srijedu oko 17 sati iz još nepoznatih razloga iz šoping-centra Garden Mall u zagrebačkoj Dubravi evakuirani su svi kupci koji su se u tom trenutku tamo našli u predbožićnoj kupnji.

23.12.2010.
11:37
VOYO logo

Garden Mall javnost nije izvijestio o razlozima evakuacije, a iz Odjela za odnose s javnošću odbili su komentirati cijelu situaciju. Uprava Garden Malla o provedenom postupku nije obavijestila Centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), policiju niti Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama. Potvrdili su to iz svih triju institucija. Pročelnik Ureda Pavle Kalinić ukratko je za Novi list komentirao postupak šoping-centra. "Očito je posrijedi klasičan slučaj zataškavanja. Hrvatska je eldorado za skrivanje incidenata od javnosti. Priča se ponavlja. Slično smo imali s JANAF-om na Žitnjaku kad se pokušalo sakriti istjecanje goriva. Problem je što u zakonu nije jasno precizirano tko je obvezan takve incidentne situacije prijavljivati Centru 112", rekao je Kalinić.

Naime, 21. prosinca 2010. u 16:45 u trgovačkom centru Garden Mall, došlo je do pojave dima u vreći za smeće, najvjerojatnije zbog ostavljenog djelomično ugašenog opuška u smeću pokupljenom iz kante za otpatke na vanjskom parkiralištu. Prilikom redovnog sabiranja i razvrstavanja otpada u predprostoru dostavnog skladišta Garden Malla uočeno je dimljenje. Sukladno propisanoj proceduri aktivirao se sustav za dojavu požara, na mjesto događaja izašla je vatrogasna služba centra, dimljenje je momentalno zaustavljeno te je sastavljeno izvješće o događaju. S obzirom da nije bilo potrebe za evakuacijom posjetitelja oni su putem razglasa obaviješteni da je oglašeni alarm posljedica tehničke pogreške. Čitav događaj nije trajao duže od 5 minuta i nitko nije bio ugrožen, stoji u priopćenju Garden Malla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012220107006 arti-201011040025006 arti-201012140066006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo