Umnjak i KARIJES / Zašto se čudite što je u Šibeniku 'na mrtvo' prebijen klinac? Pa na svakom koraku šalje nam se poruka da poretka - nema!

Image

Tomislav Karamarko postao otac, Jadranka Kosor postaje baka. U Šibeniku idioti premlatili klinca, Kedžo razvalio na Sočeviziji, Kolinda nam objavila datum izbora, odnosno kraj ove agonije zvane predizborna kampanja. Ivo Karlović postao svjetski prvak u as servisima, Putin po Siriji roka sve što hoda i nosi pušku, a mi i dalje dijelimo mudre umnjake i trule karijese. Kome idu koji, pročitajte u još jednom pregledu tjedna.

11.10.2015.
18:40
VOYO logo

Kako u rodilištu riješiti sve probleme?

Tomislav Karamarko je postao otac, a Jadranka Kosor će uskoro postati baka. Prije svega, čestitam, od srca. A nakon toga nudim rješenje. Marina Lovrić Merzel rodi dijete, Linić dobiva unuka, Domagoj Milošević dobiva blizance, Ivan Šuker postaje djed, Ruža Tomašić postaje baka, Milan Bandić postaje djed… i onda se svi u potpunosti posvete djeci i unucima i odjebu nam s mape. Sportom protiv droge i djecom protiv političkog djelovanja, formula nema da omane. U ime sve rođene djece, eto im tri mudra umnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što se sada čudite?

U Šibeniku gradu prebijen je klinac, i kako sada stvari stoje, još se bori za život. Nesretnog klinca ispred studentske menze nalupali neki buzdovani, sve u stilu Luke Ritza. Prvo i osnovno, što se sada čudite? Što se sada čudite kada smo postali društvo u kojem je normalno da učenici nastavnicima usred nastave jebu majku, i da prođu nekažnjeno? Što se čudite, kada je normalno da Zdravko Mamić u središnjim vijestima nabija na kurac novinare i sudove, što se čudite kada nema zakona i poretka, kada svi ti zlikovci pare, žale i drpaju, a na kraju ispadne da nam se Ćaća sasvim uspješno vraća? Pa kada već klinci vide da kod nas nema zakona i poretka, što se čudite kada krenu na mrtvo isprebijati nekog nesretnika, ispred studentske menze. Pa znaju da sankcija vjerojatno biti neće. Ja se ne čudim niti malo, ali zato sustavu dajem tri trula karijesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

karijes

Što ti Hrvati nikada neće oprostiti?

Damir Kedžo otputovao u ruski Soči, prijavio se na natjecanje New Wave Stars 2015, pa maznuo kantu pobjednika tog glazbenog natjecanja. Bravo mali, svaka čast. Dečko je slijedio već utabanu stazu uspjeha, ako te ovdje ne puše niti pola posto, idi lijepo van i napravi nešto pametno od svog života. S obzirom na njegov glazbeni izričaj, meni čak više odgovara da karijeru nastavi u Rusiji, ali čitam da se ipak vraća u Hrvatsku. Valjda sada mašta kako će ga na aerodromu dočekati lovorikama, ali niti ne zna da će ga zapravo svi pljuvati kao magarca. To ti je tako, Hrvati će ti oprostiti sve živo, ali uspjeh… e to neće nikada. Evo Kedži jedan mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko mi to urlanjem kvari miran san?

Objavljen je datum izbora, mile mi glasačke kutije, bilo je i krajnje vrijeme. Sada barem znamo dan u kojem ova agonija od predizborne kampanje završava. Da se odmah razumijemo, obznana dana izbora nimalo neće umanjiti tu agoniju kroz koju ćemo kolektivno prolaziti u sljedećih mjesec dana. Jumbo plakati, opskurne njuške u TV predstavljanjima, sulude radio reklame, da ne spominjem ona nakaradna prometala sa stotinu zvučnika instaliranih na krov, urlaju mi ispod prozora i kvare mi miran san. Prepucavanja oko toga tko se više zadužio, tko je jače usrao motku, što su partizani napravili ustašama i obratno. Pa onda neews feed na fejsu na koji ti je bolje niti ne odlaziti, i svi ti milijuni kuna u vjetar, sva ta energija, proparani bubnjići, tisuće odurnih obećavajućih laži, samo da bi se, po ne znam koji put, ponovo zavrtjeli u krug. Ali eto, srećom, znamo datum kada sve to završava, znamo kada pada ta izborna nedjelja, objavila nam neki dan predsjednica Kolinda. Dodjeljujem jedan mudri umnjak kao akcelerator, da sve to što prije prođe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko to barata kalendarom?

Proslavili smo Dan neovisnosti. Super, baš mi je dobro došlo, do podneva nisam izašao iz kreveta, a bio je četvrtak. Moji su frendovi u pravilu obrazovane i informirane barabe, ali stavljam sto kuna na stol u ime oklade da niti jedan od njih ne zna kako točno na kalendaru rasporediti Dan zahvalnosti, Dan neovisnosti i Dan pobjede. Puno je lakše s Božićem i Uskrsom, tada kitiš bor ili farbaš jajca, pa nema šanse da se zajebeš, ali ovi državni praznici… Bože sačuvaj. Ekipi koja o tome odlučuje dao bih naramak trulih karijesa, ali bio je četvrtak, a do podneva nisam izašao iz kreveta, pa u ime toga ipak jedan mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zašto su as servisi u skladu s hrvatskim duhom?

Ivo Karlović je postao prvak svemira u ispucavanju as servisa. Dosadašnji rekord je držao Goran Ivanišević, s trilijun aseva, a sada je Karlović opalio trilijun i prvi. Ne čudi me da su dva najbolja servera u povijesti tenisa Hrvati, jer ispucavanje aseva je taman u skladu s našim mentalitetom – stvari se dobivaju na galamu, upadni glasno, prvi je dojam najvažniji, opsuj svima mamicu, rikni da se svima napune gaće, a onda ćemo poslije vidjeti što će biti. Ali vala, neka je Ivo oborio svjetski rekord, uvijek sam volio i uvijek ću voljeti tog skromnog, samozatajnog dečka koji fura svoj film i ne da nikome da mu određuje kurs. Bravo Ivo, finala ti se pozlatila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Tko će, ako neće tata Putin?

Rusi opalili bombardirati i raketirati sve što hoda i nosi pušku po sirijskim pustopoljinama. Krenuo Putin odraditi posao, kada već Obama neće, valjda drži ručnu zbog one nesretne Nobelove nagrade koju mu onomad uručili. Obično, kada Ameri stanu rokati neku stranu zemlju bez odobrenja Vijeća UN-a, onda ih sa svih strana napadaju s teorijama o prokletinji samozvanog svjetskog policajca. Rusi sada rade isto i nitko ih ne optužuje, nitko ih ne napada. Ekipa šutke, s knedlom u grlu, promatra razvoj situacije i čeka se de riješi sirijska kriza, koja je slijedom događaja postala europska kriza, a polako postaje i svjetski problem. Ako neće Obama, ako neće Europa, zato što niti ne može, onda će tata Putin. Zaboravila mu se odmah Ukrajina, zaboravila su mu se ona migoljenja uz granice s baltičkim državama, kada je NATO direktno škakljao po trbuhu, sve mu se zaboravilo. Riješi brate Siriju, pa ćemo opet na stare pozicije, opet u rovove, pa da se gledamo preko nišana. A Europa, koje se sve ovo najviše tiče, stoji ukopana kao kakva stara baba. Evo ti, moja Europo, jedan truli karijes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču