Zašto je revizija Hrvatskih pošta tajna?

'Unutar kaznene prijave o kojoj ćemo raspravljati se nalazi jedan dokument koji ima oznaku tajnosti.

25.5.2010.
17:32
VOYO logo

Nacionalno vijeće za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije trebalo je u utorak raspravljati o prijedlogu člana Vijeća Dragutina Lesara o poslovanju Hrvatskih pošta od 2006. godine, temeljem anonimne predstavke.

Kako je Lesar bio spriječen da dođe na sjednicu, ova je točka dnevnog reda Vijeća odgođena do sljedeće srijede. No, što se to događalo u Hrvatskim poštama što je Lesar doznao - ne može se znati i on nam ne želi reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201003180392006Kazao nam je samo da se radi o novim saznanjima koja nemaju veza s navodima predsjednika udruge Partnerstvo za društveni razvoj Munira Podumljaka, koji je održao okrugli stol na temu Hrvatskih pošta sredinom ožujka ove godine.

"Unutar kaznene prijave se nalazi jedan dokument koji ima oznaku tajnosti. Radi se o reviziji poslovanja HP-a koju je napravila jedna privatna tvrtka i ona nosi oznaku službene tajne. Vanjski član Vijeća Željko Horvatić i HDZ-ovka Ana Lovrin su predložili da dio sjednice na kojemu će biti riječi o tom dokumentu ne bude otvoren za javnost i da se ne izlazi u medije s podacima te revizije dok se ne ukloni oznaka tajnosti", kaže nam predsjednik Vijeća Željko Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako revizija državnog poduzeća koja je očigledno otkrila neku vrstu kriminala uopće može i smije imati na sebi oznaku tajnosti?

"Taj dokument je ima i kada bismo otkrili o čemu se radi prekršili bi zakon. Meni se po karakteru dokumenta i onome na što nam je skrenuta pažnja u prijavi čini da ćemo te dokumente proslijediti Uskoku na daljnje postupanje", kaže SDP-ovac Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo