ZARAĐUJU NA PISANJU AKADEMSKIH RADOVA ZA DRUGE: /  Jedna hrvatska tvrtka praktički je legalizirala sramotnu praksu

Image

Na web stranici seminarskiradovi.hr trgovačko društvo Qwerty d.o.o. sa sjedištem u Kostreni nudi pisanje akademskih radova, poput primjerice seminarskih i diplomskih radova, za druge.

2.10.2017.
21:01
VOYO logo

Navodno je riječ o vrlo unosnom biznisu, a akademske radove pišu magistri i doktori znanosti. Nažalost, ovakvo neprihvatljivo akademsko ponašanje nije strano među studentima, no ovoga puta tvrtka sa sjedištem u Kostreni otišla je korak dalje i praktički legalizirala ovu sramotnu praksu. Naime, prema pisanju Novog lista, za razliku od oglašivača u malim oglasnicima koji narudžbe radova primaju usmenim ili pisanim dogovorom, "na riječ", u tvrtki Qwerty sve se radi po propisima koje su sami odredili u detaljnom pravilniku i koji se mpže pročitati na njihovoj web stranici. Riječ je pravilniku koji sadrži deset članaka kojima se detaljno uređuje odnos s klijentom i prema kojima se sva autorska prava s društva prenose na klijenta koji elektroničkim putem prima ugovor.

Tvrtka od naručitelja rada zahtijeva da se obvezuje da će rad koristiti isključivo u privatne nekomercijalne svrhe, a cijena rada uvjetovana je veličinom rada i temom te duljini krajnjeg roka ispunjenja kojeg odredi klijent. Tvrtka se pravilnikom ograđuje od akademskog neuspjeha osobe koja je naručila rad, gubitka titule ili stipendije, čime jasno daju na znanje koliko su svjesni nemoralne ponude kojom se bave, navodi Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spomenutoj web stranici nudi se tako "pomoć pri pisanju i izradi seminarskih, završnih i diplomskih radova, u najkraćem roku i uz najkvalitetnije izvore", a kvalitetu jamče svojim "znanjem i iskustvom" te tvrde da im je "glavni cilj vaš uspjeh". Naravno, sve to za ne mali iznos novca.

Tvrtka Qwerty je registrirana za niz djelatnosti kao što su javno informiranje, kupnja i prodaja robe, turističke i ugostiteljske usluge, usluge čišćenja, proizvodnje igračaka, uzgoj usjeva, proizvodnje sapuna i deterđenata, izdavanja softvera i slično. Logično, njihov glavni i najunosniji posao - pisanje akademskih radova - nigdje se ne spominje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo