'trend' iz zapadnih zemalja / Zaprepaštena majka otkrila: hrvatske tinejdžerice se opijaju tamponima koje su namočile u alkohol

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Novi bizarni 'trend' došao je iz zapadnih zemalja, a zaprepaštena majka ispričala je kako djevojke tampone namaču u alkohol pa ih stavljaju kao kad imaju mjesečnicu

13.5.2016.
7:53
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Konzumacija alkohola među mladima u stalnom je porastu, a zabrinuta majka jedne tinejdžerice iz županjskog kraja za Glas Slavonije otkrila je šokantnu pojavu.

Naime, neke djevojke opijaju se na doista bizaran način - tamponima natopljenima u žestoka alkoholna pića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, 'pohvalile' su se, nije brže 'uhvatilo' jer im je alkohol ušao direktno u krv šokirana majka

"Zaprepastila sam se kada mi se kći povjerila i prepričala iskustva nekoliko prijateljica koje su joj se 'pohvalile' da su isprobale 'zanimljivu' tehniku opijanja koju mladi u zapadnim zemljama već dugo primjenjuju i da su 'oduševljene' učinkom, brzim i jakim djelovanjem. Higijenske tampone namočile su u votku i potom ih stavile kao kada imaju mjesečnicu. Nikada ih, 'pohvalile' su se, nije brže 'uhvatilo' jer im je alkohol ušao direktno u krv, a osjećale su se, kažu, 'fantastično'. U kafiću pristojno piješ sok s frendicama, nemaš nikakvog zadaha, a tampon dolje odrađuje svoje", ispričala je žena za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar su zamolili i predstojnika Klinike za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek, prof. dr. sc. Darka Čuržika, dr. med.

"Upoznat sam s pojavom da tinejdžerice iz zapadnih zemalja (najviše Njemačke i SAD-a) namoče tampon u alkoholno piće, najčešće votku, te ga stavljaju u vaginu da bi se dovele u alkoholizirano stanje. Mislim da tinejdžerice iz Hrvatske ne bi smjele slijediti taj primjer, a ja ga osobno dosad nisam imao u praksi. Upitno je dovode li se na taj način uopće u alkoholizirano stanje, a sigurno oštećuju sluznicu vagine, jer se obično radi o 40-postotnom alkoholu. Mogu se stvoriti erozije (ranice) na sluznici vagine, što je podloga za infekciju, a kasnije može biti i jedan od uzroka neplodnosti. Potrebno bi bilo i mišljenje psihijatra o takvoj osobi, jer se radi o poremećaju ličnosti", smatra dr. Čuržik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se reći da je konzumacija alkohola među mladima dosegnula razinu epidemije! - alarmantan je zaključak koji su nedavno iznijeli stručnjaci okupljeni u Zagrebu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo