SANACIJA OŠTEĆENIH OBJEKATA / Zapovjednik JVP Čazma: 'Kiša ne prestaje, pred nama je duga noć. Na terenu je 75 ljudi'

Image

Kazao je kako imaju puno dobrovoljaca koji većinom rade radove na tlu dok profesionalni vatrogasci rade radove na visini i s košarama

16.9.2022.
17:05
VOYO logo

Čazmu je jučer pogodilo snažno nevrijeme koje je iza sebe ostavilo veliku materijalnu štetu. Sanacija oštećenih objekata još uvijek traje.

RTL-ova reporterka Zorana Čičak Kulić javila se iz Čazme te je razgovarala sa zapovjednikom JVP Čazma Tihomirom Brnjancem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek ima lokacija koje moramo rješavati. Na terenu je 8 ekipa sa specijalnim vozilima za rad na visini, uz to još 6 ekipa koji radu poslove sa zemlje. 75 ljudi je na terenu, došla nam je pomoć Državne intervencijske postrojbe, desetak ljudi. Kiša pojačava, ne prestaje, pred nama je duga noć", kazao je.

Kazao je i kako imaju puno dobrovoljaca koji većinom rade radove na tlu dok profesionalni vatrogasci rade radove na visini i s košarama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je u Čazmi policajac ozlijeđen pri padu s ljestava, a nakon pada bio je pri svijesti i otežano disao. Prevezen je u bjelovarsku bolnicu, gdje mu je pružena pomoć, a stanje mu je stabilno. Policajac je sudjelovao u saniranju krovišta gospodarskog objekta.

Brnjanec je kazao kako bi svi htjeli sebi pomoći sa sanacijom, ali da je to dosta opasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojimo što prije sve odraditi, doći do ljudi. Ako je opasno, ako je strm krov nemojte ići gore, doći ćemo i odraditi to, pokriti koliko možemo. Ako je nešto sitno možete sami, ali nemojte ugrožavati živote mi smo tu da to radimo", kazao je Brnjanec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo