'Karamarko je izvršio tri udara na HDZ'

Predizborna utrka za predsjednika HDZ-a u punom je jeku, a nekadašnji dobri suradnici okrenuli su se jedni protiv drugih i ocrnjuju se putem medija.

6.5.2012.
16:30
VOYO logo

Tomislav Karamarko, kandidat za predsjednika HDZ-a, službenu kampanju počeo je u Osijeku. Među ostalim, ponovio je da je pobornik političkog učenja Franje Tuđmana, ali i da se distancirao od afera zbog kojih je HDZ izgubio izbore 2000.

Tvrdnje protukandidata Darka Milinovića da je sudjelovao u korupcijskim aferama, Tomislav Karamarko nazvao je dijelom prljave kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je doista dobar predizborni vic. Pa dolaskom na mjesto ministra, kad dobivam napokon sve mehanizme u ruke da pokrenem borbu protiv korupcije, ja to i radim. Pogledajte kad je počela ta borba protiv korupcije. Mojim dolaskom na mjesto ministra unutarnjih poslova'', ustvrdio je Karamarko.

A da nije dovoljno učinio u borbi protiv korupcije Karamarku je iz Virovitice poručila i Jadranka Kosor, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Gospodin Karamarko kao ministar unutarnjih poslova koji se poziva na borbu protiv korupcije nije zapravo bio tako snažan i odlučan u vrijeme prije mog dolaska na čelo Vlade'', rekla je Kosor.

Tri udara

Milinović je nakon Karamarkova odgovora nastavio s napadima. U nedjelju popodne sazvao je izvanrednu presicu na kojoj je Karamarka optužio da je tri puta izvršio udar na HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tomislav Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi, izdaja HDZ-a s Manulićem. Drugi, izdaja HDZ-a s Mesićem. Treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Članstvo pita istinu i ja želim ovdje pitati odgovor i to je otvorena istinita kampanja. Zašto, kao što je i sam rekao Tomislav Karamarko, si hapsio gotovo isključivo samo članove HDZ-a? Zašto je ušutio Kalmeta i Jandroković koji su to isto pitali prije mjesec, dva tri ili godinu dana i ostali koji podupiru Tomislava Karamarka?. Ništa danas nismo čuli o mežebitnom, kako mediji špekuliraju, sastanku dijela stožera Karamarka s Ivom Sanaderom. Postavlja se pitanje da li je tim postupcima u suradnji s nekima drugima omogućio kriminalizaciju HDZ-a i na taj način pokušao otvoriti vrata svojoj kandidaturi. Ovo sve pitam i govorim radi budućnosti za koju sam ja zainteresiran HDZ-a. I nakon svega, želi biti na čelu HDZ-a. Neće ići", zaključio je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo