osigurana sredstva / Završila 47. sjednica Vlade RH: Kujundžić tvrdi da je lijek za djecu u Klaićevoj u nabavi

Na dnevnom redu za raspravu je i nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona

13.7.2017.
13:41
VOYO logo

U četvrtak u 13 sati započela je 47. sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Između ostalog, na dnevnom redu za raspravu su i nacrt konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona, te prijedlog zaključka o načinu osiguranja sredstava za nabavu lijeka Dinutuximab beta Apeiron za djecu koja boluju od visokorizičnog neuroblastoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vezi lijeka za djecu s neuroblastomom u Klaićevoj bolnici ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da su poduzete sve radnje te da je lijek već u nabavi. Ministarstvo financija je zaduženo da preraspodjelom unutar proračuna za 2017. godinu osigura sredstva u iznosu od najviše 14 milijuna kuna. Ministarstvo zdravstva će osigurana sredstva sukcesivno doznačiti Klinici za dječje bolesti Zagreb, a temeljem mišljenja Povjerenstva Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Klinika se zadužuje dostaviti Ministarstvu zdravstva izvješće o utrošku sredstava.

Premijer Andrej Plenković na samom početku je izjavio kako su se on i potpredsjednice Vlade Marija Pejčinović Burić i Martina Dalić vratili iz Trsta sa sastanka na vrhu Berlinskog procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo signal političke zrelosti i odgovornosti da otvorimo dijalog. Naš je stav da, tijekom rujna, kada očekujem uzvratni posjet Cerara, pripremimo niz otvorenih pitanja, da ih stavimo na stol, jer oni opterećuju odnose između dvije zemlje dugi niz godina bez dovoljno razloga. Puno toga nas povezuje nego što bi nas trebalo razdvajati", rekao je Plenković.

Usvojeni su, među ostalima nacrti prijedloga zakona o Hrvatskoj poljoprivredno - šumarskoj savjetodavnoj službi, zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona (između ostalog redefinira se zločin iz mržnje, gdje se uvodi i jezik kao mogući potkriterij, to jest diskriminatornog motiva) te zakona o obavljanju geodetske djelatnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer je istaknuo i kako je susret u šeficom MMF-a Christine Lagarde u Dubrovniku prošao dobro. "Vlada treba u miru nastaviti na prioritetnim zadaćama koje su dio našeg programa i tu očekujem od svih vas maksimalan angažman tako da od jeseni fokus bude na ispunjavanju naših gospodarskih i socijalnih ciljeva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo