TRANSKRIPTI RAZGOVORA / Zapisnik otkriva detalje pucanja veze između SDP-a i Možemo: 'Lažu, manipuliraju, sabotiraju'

Image
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Gotovac je kazao kako između Kluba zastupnika SDP-a i Možemo postoji potpuni izostanak povjerenja i informacija od strane Možemo

14.9.2022.
11:14
Emica Elvedji/PIXSELL
VOYO logo

Problemi SDP-a kao oporbe nižu se kao na traci, što na nacionalnoj, a što na lokalnoj razini. Naime, na Iblerovom trgu došlo je do potresa nakon što je zagrebačka organizacija stranke odlučila raskinuti suradnju s Možemo. Viktor Gotovac koji je bio na čelu organizacije izbačen je iz stranke zbog takve odluke.

Odluka o raskidu suradnje donesena je na sjednici zagrebačkog gradskog odbora, a RTL je u posjedu zapisnika po kojem se vidi kako su SDP-ovci nezadovoljni suradnjom s Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada bivši šef zagrebačke organizacije Viktor Gotovac komentirao je prijedlog novih mjera vezan uz roditelje odgojitelje te kazao kako je ona prezentirana na sam dan održavanja sjednice Gradske skupštine te nije prokomentirana s koalicijskim partnerom.

Image
POTRES NA IBLERU /

Grbin: 'Gotovac se ponašao ucjenjivački i nekolegijalno. Možemo? Obnavljamo sporazum s njima'

Image
POTRES NA IBLERU /

Grbin: 'Gotovac se ponašao ucjenjivački i nekolegijalno. Možemo? Obnavljamo sporazum s njima'

Gotovac je kazao kako između Kluba zastupnika SDP-a i Možemo postoji potpuni izostanak povjerenja i informacija od strane Možemo!. Navodi kako se otkazi u Zagrebačkom Holdingu provode nezakonito te tvrdi kako je SDP-u objašnjeno da nema pravo upliva u rad Zagrebačkog Holdinga prema Sporazumu o suradnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnica Dina Vasić i predsjednica odbora za financije Skupštine pojasnila je temu oko dizanja kredita za pomoć u poslovanju Zagrebačkog Holdinga, odnosno zaduženje Holdinga za 1,8 milijardi kuna. Pojašnjava kako je odluka racionalna, ali ona kao predsjednica Odbora za financije je upoznata s kreditom tek noć prije sjednice Gradske skupštine te ona prethodno nije imala nikakve informacije. Ističe kako su neki članovi Odbora za financije imali informacije o predmetnom već u 6. mjesecu, dok ona nije informirana.

Renato Petek objašnjava kako nije mogao dobiti javne podatke o poslovanju Zagrebačkog Holdinga iako su oni javno objavljeni. Ističe kako u jamstvu za kredit sudužnici su Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb opskrba i Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. Tvrdi da u navedenim tvrtkama nisu donijete odluke o sudužništvu kredita te je pronađen novi način mimo nadzornih odbora da se ta odluka donese.Objašnjava kako je problem što gradski zastupnici izrađuju izvješće o radu tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Kolarić ističe da ga čudi što SDP nema informacije te postavlja pitanje zašto jedino SDP nema informacije i zašto gradski zastupnici SDP-a nemaju informaciju. Dina Vasić objašnjava kako su zbog bankarske tajne podaci skrivani, no ona tvrdi da to nije validno objašnjenje s obzirom da su svi podaci javni.

Viktor Gotovac i Renato Petek objašnjavaju kako se u Gradskoj plinari Zagreb i Gradskoj plinari Zagreb opskrba poduzimaju predradnje privatizacije, iako je SDP zauzeo stav da je protiv prodaje. Dubinsku analizu provode HEP i Zagrebački Holding i priprema se dokumentacija, a otvorena je i pregovaračka soba. SDP nije imao informacije o ovim radnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ovac Davor Terzić objašnjava i problem da će se ići na davanje zemljišta Mati Rimcu za njegov centar za robotaksije, a da je preskočeno odlučivanje na Vijeću četvrti koje bi trebalo dati mišljenje, nego je sve pogurano na Skupštinu.

Neven Saks ističe da postoje polit komesari u Možemo i zbog toga sporo i tromo reagiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suradnju s Možemo branili su Branko Kolarić, Joško Klisović i Ivan Račan. Kolarić pita u jednom trenutku kako uspostaviti bolju suradnju s koalicijskim partnerima.

Svaka minuta razgovora s platformom Možemo izgubljena minuta, odgovara mu Gotovac te govori da Možemo laže i manipulira oko raznih pitanja i da sabotiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Račan komentira tvrdnju da su članovi predsjedništva SDP-a Hrvatska načinili štetu i izjavu da je razgovor s Možemo izgubljeno vrijeme jer oni lažu. Tvrdi da postoje samo posljedice, bile one loše ili dobre. Ističe da svatko treba postupiti u skladu sa svojim uvjerenjem, te da SDP treba misliti o koalicijskim partnerima na svim sljedećim izborima za buduću lijevo liberalnu vlast.

Nema trenutno drugih partnera za SDP osim Možemo, kazao je Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No raskid suradnje s Možemo je izglasan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo