'ZAPALILI' MOST DR. FRANJE TUĐMANA: Svatovi zaustavili promet pa uz baklje pjevali mladoženji i šefu mladeži HDZ-a

Image
Foto: screenshot

Svadbena kolona okićenih vozila zastala je u subotu nasred mosta 'Dr.

15.2.2018.
8:49
screenshot
VOYO logo

"Lijepo ime Pero, Pero, Bog ga živio. Mnogo ljeta sretan bio, bio, mnogo ljeta živio", orilo se u subotu iz grla desetak mladića i djevojaka u svečanim odijelima. Junak njihove pjesme, Pero Milković, predsjednik je mladeži HDZ-a u Dubrovniku, a pjesmu je zaslužio jer se netom prije oženio.

Mladići i djevojke koji su zagrljeni pjevali njemu u čast, a neki pritom držali i upaljene baklje, Perini su prijatelji. Sve to, međutim, nije se događalo ispred crkve ili u sali za svadbe već na mostu koji nosi ime utemeljitelja stranke čiji je mladoženja Pero član.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaustavili promet na 'dr. Franji Tuđmanu'

Svadbena kolona okićenih vozila zaustavila se, naime, nasred mosta 'Dr. Franjo Tuđman', pišu 24 sata koji su objavili i snimku tog neobičnog događaja. Mladići i par djevojaka skupa s mladoženjom izašli su iz automobila i zapjevali. Nisu pritom previše marili što su zaustavili promet kako bi Peri zapjevali pjesmu i skrenuli pozornost na sebe. Sve je to zabilježeno na snimci koju je na društvenim mrežama objavio jedan svat.

Mnogim Dubrovčanima nije se svidjelo ovakvo bahaćenje svatova sa zaustavljanjem prometa na javnoj cesti i paljenjem baklji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam saznanja o navedenom događaju. Kako je riječ o državnoj cesti, Grad Dubrovnik na istoj nema mogućnost sankcioniranja navedenog događaja što bi sigurno napravio da se navedeno dogodilo na jednoj od cesta ili javnih površina kojima upravlja Grad Dubrovnik bez obzira na to o kome se radilo", kazao je za 24 sata Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika, šef tamošnjeg HDZ-a te uzvanik na svadbi mladog Pere Milkovića.

Gradonačelnik bio u svatovima, ali ne i na mostu

Pripomenuo je da sporni događaj nije vidio jer nije bio u svatovskoj koloni već samo na svečanoj večeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska nije, pak, prošloga vikenda dobila ikakvu dojavu o paljenju baklji na javnome mjestu.

"PU dubrovačko-neretvanska nije zaprimila dojavu niti raspolaže saznanjima da su se u posljednje vrijeme na Mostu ‘Dr. Franje Tuđmana’ palile baklje. Paljenje baklji, odnosno pirotehničkih sredstava na javnome mjestu regulirano je Zakonom o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kojim je u čl. 90. za paljenje pirotehničkih sredstava na javnome mjestu propisana novčana kazna u iznosu od 5000 do 15.000 kuna", poručili su policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo