SMRZAVANJE NA CIČOJ ZIMI / Stanovnici Zagreba ostali bez grijanja, a vani su minusi: Otkriven razlog problema, a i kada bi se ljudi mogli ugrijati

Image
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Stanovnici Španskog, Malešnice i Jaruna ostali su noćas bez grijanja i tople vode, iako je temperatura vani minus tri

30.11.2021.
8:12
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
VOYO logo

Žitelji zapadnog dijela Zagreba u nezgodnom su trenutku ostali bez grijanja i tople vode. Naime, u 6 sati ujutro temperatura zraka je bila minus tri stupnja.

Pretpostavlja se da je negdje pukla cijev toplovoda. Iz HEP Toplinarstva su za 24sata poručili da rade na rješavanju problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dečki su nam još na terenu i čekamo povratno. Imali smo situaciju sinoć oko jedan sat i obavještavamo korisnike. Pretpostavljamo da će tijekom dana biti riješen problem", poručili su.

Hitna sanacija do navečer

U međuvremenu je stiglo i službeno priopćenje HEP Toplinarstva iz kojeg je jasno kako je vrelovod pukao na dva mjesta. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog puknuća vrelovoda na Trešnjevci u Lošinjskoj ulici te na Jarunu u Ulici Hrvoja Macanovića, danas, 30. studenoga 2021. u jutarnjim satima obustavljena je isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba. Radnici HEP Toplinarstva pristupili su hitnoj sanaciji puknuća, nakon čega će se uspostaviti opskrba toplinskom energijom.

Predviđeno vrijeme trajanja obustave je danas do kasnih večernjih sati. Razlozi puknuća vrelovoda su starost dionice vrelovodne mreže te korozija cijevi uzrokovana izlijevanjem oborinskih voda pomiješanih sa sredstvima kojima se zimi tretiraju kolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjena cijevi za dvije godine

Predmetne dionice vrelovoda na kojima je došlo do puknuća nisu bile u obuhvatu radova revitalizacije vrelovodne mreže koji su se provodili ovog ljeta u sklopu projekta 'Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba', međutim, iste su u planu zamjene kroz sljedeće dvije godine.

Radnici HEP Toplinarstva ulažu maksimalne napore da se puknuća vrelovoda saniraju u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo