Zanimanje koje se jako traži, ali koje ništa ne vrijedi ako nemate iskustva

U potrazi za perspektivnim zanimanjima, postoji jedno zanimanje u kojemu osobe te struke u Hrvatskoj relativno brzo dolaze do zaposlenja. Riječ je o fizioterapeutima.

30.12.2013.
10:55
VOYO logo

"Na Zavodu za zapošljavanje ima nezaposlenih fizioterapeuta, no oni brzo nađu posao", ističe za Glas SlavonijeŽeljko Bugarić, predstojnik područnog ureda Osijek Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

"Fizioterapeut je perspektivno i traženo zanimanje, tko želi raditi taj posao, može ga naći relativno brzo i lako. Trenutno je na području Područnog ureda Osijek 18 nezaposlenih fizioterapeuta, od toga njih osam sa završenom srednjom školom i 10 prvostupnika, od toga pet bez radnog iskustva, što je poseban problem. U medicini se mnogo primjenjuje fizikalna terapija, a otvaraju se i privatni fizioterapeutski saloni. Stoga prilike za posao ima, pa njihovo školovanje ima smisla", smatra Bugarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bez iskustva

Da je doista tako potvrđuje mlada Osječanka Adrijana Kovačević, fizioterapeutkinja, koja upozorava da je poseban problem pripravnički staž.

"Točno je da je to vrlo traženo zanimanje. No, problem je što se ne možemo zaposliti bez prakse, odnosno ako nismo odradili pripravnički staž. Konkretno, ja sam se zaposlila nakon godinu dana volontiranja. U Bizovcu sam volontirala godinu dana, odnosno odradila sam neplaćeni staž. Država mi je jedno platila prijevoz. Uz staž, potrebno je položiti stručni ispit, koji sam također morala platiti. Imala sam sreću, dobila sam relativno brzo posao i sada radim u jednom studiju za fizioterapiju i rehabilitaciju. Većina mojih kolega radi u bolnicama, lječilištima, neki i za naknadu od 1.600 kuna", priča Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.glas-slavonije.hr/221199/1/Fizioterapeuti-na-trzistu-trazeni-ali-samo-oni-sa-stazem

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo