Zanimanja s kojima se može odmah naći posao u EU

19.11.2013.
6:36
VOYO logo

Međutim, Enisa Kifer, savjetnica u osječkom uredu Euresa pri HZZ-u, tvrdi da mogućnost zapošljavanja na europskom tržištu gotovo svakodnevno traže i osobe sa završenim fakultetima koje zbog svoje ograničenosti na hrvatsko podneblje nisu najpopularniji na tržištu rada Europske unije, piše Glas Slavonije.

Tako ovaj ured u Osijeku, koji je zapravo jedini takav ured za šest istočnohrvatskih županija, svakodnevno posjećuju i traže savjet i profesori hrvatskog jezika, pravnici, politolozi i novinari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaje za profesore objavljuje ministarstvo

"Zapošljavanje profesora hrvatskog jezika ili hrvatskog pravnika na tržištu Europske unije uopće nije nemoguća misija. Naime, profesori hrvatskog jezika mogu naći posao u svojoj struci u velikom broju europskih zemalja u kojima se provodi nastava hrvatskog jezika za našu manjinu.

Natječaje za ove poslove objavljuje Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje traži stručnjake za lektoriranje i međunarodnu suradnju škola. No, osoba koja dolazi na rad u neku od zemalja članica EU predavati hrvatski jezik, trebala bi znati i jezik te zemlje", objašnjava Enisa Kifer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da za pravnike postoje natječaji EPSO-a, odnosno Europske unije, gdje traže pravnike lingviste, ali pravnici mogu potražiti posao u svim tijelima Europske unije, kao i politolozi. Kifer zaključuje da nema ograničenja za pronalazak posla ni za jednu osobu koja to želi.

Cijeli članak pročitajte http://www.glas-slavonije.hr/216981/3/Posao-u-EU-mogu-naci-i-profesori-hrvatskog-jezika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo