Žale se i stranci i domaći: 'Mogu vam reći da je malo preskupo'

Šibenik je prije desetak dana konačno dočekao i otvorenje svoga drugog javnog WC-a u blizini tamošnjeg kazališta, potpuno obnovljenog i saniranog.

26.8.2014.
7:34
VOYO logo

Mnogi će kazati da se dugo čekalo, ali kako su pred otvorenje kazali iz Grada, učinjeno je sve potrebno da WC profunkcionira, a u tu je svrhu utrošeno 133.000 kuna i Gradska čistoća koja njime upravlja zaposlila je dvije djelatnice, piše Slobodna Dalmacija.

Otvoren je svakim danom od 7 sati do 21 sat, interijer besprijekorno izgleda, ali očito ima ono nešto što i dalje muči brojne prolaznike koje zadesi nužda, a to je da za njegovo korištenje moraju iz džepa izvaditi pet kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radije u kafić

''Mogu vam reći da je malo preskupo platiti pet kuna za korištenje toaleta, unatoč tome što je sve lijepo uglancano i novouređeno. Mišljenja sam da su pretjerali s cijenom, pa i turisti se žale, pitajte ih malo'', rekao je u prolazu jedan stariji Šibenčanin, koji dodaje da će radije svoju nuždu obaviti u nekom od šibenskih kafića, jer će za još samo kunu ili dvije više popiti kavu i pročitati novine.

I doista i par mladih Francuza rekao je kako će radije koristiti usluge obližnjeg kafića da bi obavili nuždu, jer se tamo ništa ne naplaćuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cijena gradskog WC-a ne bi smijela biti veća od pola eura, mislim da ste malo pretjerali'', ostao je tvrdokoran i dosljedan u svome stavu mladi par iz Francuske i pohitao u obližnji ugostiteljski objekt.

Slaba posjećenost

Gospođi koja je zaposlena u šibenskoj Gradskoj čistoći, od otvorenja tog WC-a taj joj je prostor postao radno mjesto. Čuva ga, pazi kao da je njezin i brine o besprijekornoj čistoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Istina, mnogi se žale da im je previše pet kuna izdvojiti za nuždu, u glavnini su to domaći ljudi, mada ima i turista kojima je preskupo. Koliko znam svugdje u svijetu se javni zahodi naplaćuju barem jedan euro, samo kod nas je donedavno bilo besplatno kao da smo najbogatija zemlja.

Po mom mišljenju cijena je primjerena, ali očekivala sam da će se zahod koristiti više'', rekla je gospođa, koja u ovih desetak dana od otvorenja broji oko dvjestotinjak kuna prometa dnevno, što je nekakvih 40 posjeta u prosjeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo