'Ne znam kako dalje. Švicarci me kolju, a sada me uništava i država'

9.2.2013.
16:09
VOYO logo

"Svojim ću životom braniti nasad mandarina. Ako treba, stat ću pred bager pa neka kopa", kaže Zoran Perojević kojemu će Hrvatske vode iskrčiti parcelu mandarina nedaleko ušća Neretve. Ako provedu svoj plan i prokopaju kanal bez višegodišnjih stabala ostat će i Zoranovi susjedi Goran Vuinac i Ivica Odak.

Kanal koji ne služi ničemu?

Njihove mandarine, naime, nalaze se na parcelama državnog zemljišta za koje su s Gradom Opuzenom sklopili ugovore o zakupu na deset godina. Tek sada, kada se pojavio bager kako bi prokopao kanal po sredini nasada, doznali su da se njihove voćke nalaze na dijelu parcele u vlasništvu Hrvatskih voda. Trojica muškaraca ljuta su na Grad Opuzen jer na to nisu bili upozoreni, a čudi ih i što će Hrvatske vode graditi kanal "koji ne služi ničemu". Naime, kanal već postoji nedaleko tog mjesta pa smatraju da je ovo bacanje novca, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica muškaraca tvrde da će teško preživjeti ako im sada iskrče zakupljeno zemljište. "Ne znam kako dalje. Imam kredit, švicarci me kolju, a sada me uništava i hrvatska država za koju sam se borio", kazao je Goran Vuinac koji je u najgorem položaju.

Gradonačelnik Opuzena: Idući tjedan izlazimo na teren

"Odgovorno tvrdim da ću popiti svu vodu iz kanala ako je bude. Nisam se bojao u Domovinskom ratu pa se ne bojim ni danas. Branit ću svoje mandarine", kaže Perojević. Slobodna Dalmacija, pak, piše da odgovor na pitanja zašto se kopa kanal u Hrvatskim vodama nisu uspjeli dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dogovorili smo da ćemo idućeg tjedna izići na teren sa stručnim službama Hrvatskih voda i zainteresiranim poljoprivrednicima kako bi se utvrdilo stvarno stanje. Grad je u ovom slučaju na neki način posrednik između građana i Hrvatskih voda, koje moraju raditi svoj posao", kazao je, pak, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo