ZAGREPČANIN NEPISMENOM PORUKOM ŠOKIRAO STANARE: / Nažalost, nepoznavanje pravopisa nije jedina stvar koja će vas zgroziti

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic

Anonimno pismo u kojem je nepoznati građanin odlučio stati na kraj nezatvaranju vrata od strane jedne od sustanarki koju je prozvao po godinama, nacionalnosti i vjeri i optužio za provokaciju

22.10.2018.
16:17
PIXSELL, Marko Prpic
VOYO logo

U Facebook grupi 'Zakaj volim Špansko' objavljeno je anonimno pismo jednog stanara koji je odlučio stati na kraj, kako tvrdi, kaznenom djelu ugrožavanja javnog reda i mira zbog nepoznavanja pravila ponašanja prema stubištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna usporedba

Nepoznati stanar u pismu punom pravopisnih i gramatičkih grešaka pozvao na zatvaranje vrata i ustvrdio kako nezatvaranje ulaznih vrata treba prijaviti policiiji zbog uznemiravanja javnog reda i mira.

Ustvrdio je kako to radi 'čudna osoba' od 19 godina, te kako se ne smije dopustiti da jedna osoba maltretira 20 stanova u kojima se nalazi 70 stanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, navodi kako su životinje u 21. stoljeću naučile kako se ponaša u čoporu dok navedena 19-godišnja osoba nije naučila kako se ponašati u stubištu.

Image
DRAMA U ŠPANSKOM: /

Dok su kopali temelje zgrade, radnici pronašli 30-ak protutenkovskih mina!

Image
DRAMA U ŠPANSKOM: /

Dok su kopali temelje zgrade, radnici pronašli 30-ak protutenkovskih mina!

Kakvo pismo!

"To nam nameće kućni red iz Makedonije, pitanje da li ga oni imaju," navodi se u anonimnom pismu. "Ovo provodira Makedonka, pravoslavna osoba nas 70 Hrvata stanara u ulazu što treba spriječiti da se ne dogodi incident".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo je zaprepastilo građane, što se i vidjelo po komentarima na Facebooku.

'Ovo treba prijaviti'

"Pa ovo treba prijaviti na osnovu zakona o diskriminaciji i kleveti, bez obzira da li je ta osoba kriva ili ne. Fuj ljudski rode. Nema muda reci prozvanoj osobi u lice, pa ju zeli oblatiti pred cijelom zgradom",

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strašno.... šta je to? Poziv na linč osobe 19 iz Makedonije? Idiot."

"Ovo je za kaznenu prijavu! Ne mislim pritom na propuh, vec na elemente diskriminacije i narusavanje necije casti i ugleda. Vidi se da je prava RvAt'nA katol'k pisala. Cobanski, posve nepismeno i nesuvislo, kako i prilici. I takve budaletine zive kraj nas? Pa fuj!", neki su od komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo