dva sata za odlaganje / Zagrepčanima nisu odvezli miješani otpad, a onda im na vrećice zalijepili naljepnice upozorenja?

Image
Foto: Privatan album

Rekli su da su u društvenom dogovoru dvije strane zbog čega kazna ne može biti jednostrana

10.1.2023.
16:00
Privatan album
VOYO logo

"Upozorenje, nepropisno odložena vrećica", stajalo je na plavim ZG vrećicama za miješani otpad u centru Zagreba i izazvalo srdžbu građana. Naime, čitatelj nam je pojasnio kako su danas "svi u Krajiškoj dobili naljepnice na plave vrećice da su nepropisno odložene, a Čistoća uopće jučer nije skupila", navodi.

Nezadovoljni stanari ove zagrebačke ulice nemaju problem ako su kažnjeni zbog svojih grešaka, no pitaju se "koja je odšteta stanarima od Grada ako Čistoća ne odnese smeće", dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Privatan album
Image
Foto: Privatan album

Rekli su i kako kazna ne može biti jednostrana jer ipak postoje dvije strane u tom društvenom dogovoru. O svemu smo upitali i predstavnika suvlasnika zgrade u Krajiškoj.

Za Danas.hr predstavnik suvlasnika, Milan Petrak kaže da se prema dobivenoj obavijesti komunalni otpad u toj ulici odvozi od ponedjeljka do subote u periodu od 20 sati do 22 sata. To ovaj put nije učinjeno. Dodao je pak i kako nemaju problema s odvozom drugog otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, novi model odlaganja otpada u Zagrebu stupio je na snagu s prvim danom listopada prošle godine otkada se smeće na ulice treba iznositi samo u posebnim ZG vrećicama. Nedugo nakon toga Holding je uveo i posebne naljepnice kakve su ove koje su našli Zagrepčani tijekom jutra.

O svemu smo kontaktirali i Holding iz kojeg su nam kazali da uslijed kvara vozila Čistoće, miješani komunalni otpad u Krajiškoj ulici će biti odvezen u utorak, 10. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo